Як гріються іспанці взимку, не маючи центрального опалення?

У цю пору року у них теж буває досить холодно

Всупереч поширеній думці, в Іспанії не завжди світить яскраве сонце і стоїть полуденна спека: взимку на Піренейському півострові дмуть вітри з Середземного моря, які пронизують до кісток, а ще там висока вологість і в горах температура опускається нижче нуля. Тому іспанці теж змушені шукати способи зігріватися в зимові місяці.

Але будинки в Іспанії будують без центрального опалення (за принципом «скільки там тієї зими»), тож іноземці, які купили житло в країні, потрапляють у неприємні ситуації, коли виявляють, що в їхній новій квартирі чи будинку немає опалювальних систем і їх необхідно встановлювати власним коштом або ж терпіти холод узимку.

 

Однак проблема цілком вирішувана. Є кілька варіантів.

  • Насамперед — загальне опалення багатоквартирного будинку. Можливі кілька способів: від бойлерних — у будинку, до котлів на даху або поряд з будинком, із застосуванням газу чи біопалива.
  • Також поширені індивідуальні системи опалення : електричні бойлери, кондиціонери, газові котли. Наприклад, можна придбати окремо газовий балон і до нього спеціальний пристрій, що обігріває приміщення локально.
  • Ще один спосіб вирішити проблему – встановлення кондиціонера. На відміну від спекотного літа, взимку їх вмикають на обігрів. При цьому економні іспанці роблять це тільки у крайньому разі, оскільки щоденне використання «вітродуя» може обійтися в кілька сотень євро щомісяця.
  • Тому на крайній випадок залишається старий випробуваний засіб — утеплення одягом. Зазвичай іспанці просто одягаються тепліше, користуються пледами та утепленим домашнім взуттям. Не меншу популярність мають електричні та водяні грілки, а також ковдри з підігрівом.

Ковдра з підігрівом
Ковдра з підігрівом

При цьому навіть без опалення температура в іспанських будинках взимку складає в середньому 12-15 градусів, що могло б вважатися недозволеною розкішшю в північних широтах.

 

Джерело: estate-spain.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень