Автобусна революція: як зміняться рівненські маршрутки на вимогу уряду

В Україні змінюють правила для перевізників

Невдовзі українських пасажирів очікує справжня автобусна революція – уряд ухвалив зміни до постанови Кабміну про регулярні пасажирські перевезення, повідомляє голова Мінстертсва інфраструктури Володимир Омелян.

Ними передбачено, що всі автобуси будуть підлаштовані під потреби людей з інвалідністю, а також стануть екологічнішими.

Нововведення, зокрема, стосуються перевізників на міжобласних маршрутах – вони подаватимуть заявки на конкурс, а переможець підписуватиме договір на 5 років.

Він матиме змогу автоматично продовжити договір ще на 5 років - у разі відсутності порушень, і у разі готовності інвестувати в оновлення автопарку.

Під час конкурсу віддаватимуть перевагу перевізнику, який пропонує низькопідлогові автобуси і з високою категорією екологічності (Евро 3 – Евро 6), пише голова Мінінфраструктури.

Безліч змін стосується покращення умов для осіб з інвалідністю.

До кінця 2019-го не менше 35% автобусів на міських і приміських маршрутах мають бути обладнані для їхніх потреб, а з 2020 року – не менше 50%.

Також людям з особливими потребами дозволили, крім візків та милиць, перевозити з собою й собак-поводирів. Усі таблички всередині автобуса тепер мають дублюватися  міжнародними символами, а друкована інформація – пристосована для слабозорих.

Відповідно, з урахуванням потреб людей з інвалідністю мають бути переобладнані й автостанції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень