Антарктида стрімко тане: У чому небезпека

Вчені б'ють на сполох

Вчені з різних країн світу заявляють, що Антарктида тане непрогнозовано швидко. Відбувається це через глобальні зміни погоди та клімату.

Під загрозою зникнення опиняються й певні види тварин, як от імператорські пінгвіни, деякі види тюленів та морських птахів, – кажуть науковці.

Відомо, що супутникові дослідження від 2007 до 2022 року свідчать про постійне зниження кількості приполярного льоду, але від 2016 року ця тенденція стає дедалі непрогнозованою.

Зараз, у середину полярної зими, крига має бути найпотужнішою. Натомість полярники спостерігають безпрецедентний мінімум льодового покриву. Деякі ділянки Антарктиди оголилися, втративши льодовий покрив в тих місцях, де раніше такого не було, – розповіли вчені.

Кліматичні зміни фіксують акваторії острова Галіндез, де розташована українська станція «Вернадського». Днями температура повітря піднялася до +3 градусів, хоча, за словами вчених, у цей період  «там має бути справжня антарктична зима».

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень