Американці передадуть Україні нові катери класу «Айленд» (ФОТО)

У межах підтримки нашої країни в сфері оборони та безпеки

За повідомленням АрміяInform,

Наступного року США передадуть ВМС України ще три патрульні катери «Айленд» на додаток до вже прийнятих до бойового складу національного військового флоту катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ».

Наразі у місті Балтимор в США завершується процес технічного відновлення трьох катерів цього проєкту, які надійдуть до складу флоту наступного року.

Їх доставлять до України морським шляхом.

На цей час у Сполучених Штатах працюють три офіцери ВМС України, які займаються безпосередньо супроводженням ремонтних робіт на цих катерах,

‒ відзначають у Командуванні ВМС ЗС України.

Уже ухвалене рішення щодо додаткового посилення їхніх бойових спроможностей. Визначено американські підприємства-підрядники, які мають забезпечити ці катери додатковим озброєнням, обладнанням та технічними засобами.

Є висока ймовірність, що катери надійдуть до України вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва.

Крім поповнення катерами класу «Айленд», є ще один важливий напрямок підсилення спроможностей корабельно-катерного складу ВМС України коштом наших партнерів з США. 

Завершується робота стосовно узгодження всіх деталей контракту на передачу від США до складу ВМС України патрульних катерів Mark VI.

 

Передбачається, що першу партію американських катерів український флот отримає безкоштовно до 2022 року. Американці передадуть катери Mark VI абсолютно новими, збудованими на власних суднобудівних підприємствах.

Катери надійдуть до України вже з комплектом американського озброєння та технічних засобів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень