Аліменти на дитину платитиме бабуся? Верховна Рада готує новий законопроєкт

Аби захистити дітей у разі втрати батьків

В Україні планують встановити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів.

Народні депутати схвалили за основу відповідний законопроєкт №3881, повідомляє Радіо Трек з посиланням на РБК-Україна. Документ підтримало 339 нардепів.

Трапляється так, що діти втрачають своїх батьків або батьки з поважних причин не в змозі їх утримувати й, таким чином, діти залишаються без коштів для існування.

 

У разі відсутності батьків або якщо батьки з поважних причин не в змозі утримувати дітей, обов’язок з утримання малолітніх, неповнолітніх дітей покладається на інших членів сім'ї та родичів, - йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином законопроєкт внесе зміни до статті 272 Сімейного кодексу.

На законодавчому рівні зафіксують мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Наразі такий розмір становить не менше 30%.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень