Відомо, чи будуть стягувати аліменти з боржників на Рівненщині

Під час війни

Фото ілюстративне з мережі
Фото ілюстративне з мережі

Попри введений воєнний стан виплату аліментів в Україні не скасовували. А от перевіряти як ці виплати здійснюються нині не можуть, бо єдиний реєстр боржників тимчасово не працює. Про це повідомили у Західному міжрегіональному управлінні юстиції. 

 - Під час воєнного стану фізичним особам дозволяється здійснювати видаткові операції з рахунків, на які було раніше накладено арешт органами державної виконавчої служби чи приватними виконавцями.

 

Виключення стосується лише тих, у кого сума стягнення за виконавчим документом перевищує 100 000. Тобто примусово стягувати аліменти з виплат та у тих, хто заборгував своїм дітям менш як 100 тисяч гривень, поки не будуть.

 

До речі, реєстр ДРАЦсу запрацював, тож як тільки запрацює єдиний реєстр боржників можна буде говорити про конкретні суми по заборгованості, - зазначила речниця Західного міжрегіонального управління юстиції Людмила Пшебільська. 

До слова, за перші півтора місяця 2022 року працівники органів державної виконавчої служби Рівненщини стягнули 17,6 млн грн заборгованих аліментів на користь 3163 дітей. З них у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій та тимчасових обмежень, вдалося стягнути 4,3 млн грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень