Лялька ожила в руках актора театру

Напередодні, у відділі мистецтв обласної бібліотеки відбулась творча зустріч із акторами Рівненського театру ляльок – Тетяною Єршовою та Іриною Шельвицькою.

Жінки показали уривки з кількох вистав, зокрема «Звідки беруться діти» та «Давай дружити», а також розповіли про свій театральний досвід.

[media=53389][media=53388]

Тетяна Єршова, яка оживляє своїм голосом казкових персонажів, працює в театрі від самого його заснування. Вона неодноразово наголошує, що ляльковий театр – це особливий вид мистецтва:

- Жоден вид мистецтва не має стільки навантаження, як артист театру ляльок. Ти і співаєш, і танцюєш, ти мусиш ще виглядати при тому при всьому, ти мусиш володіти ляльокою, але забувають про те, що лялька - це інструмент.

Додамо, що за понад 40 років Рівненський театр ляльок поставив понад 100 вистав як для дітей, так і для  дорослих. За цей період з’явилися різні види ляльок, кількість яких у театрі порахувати практично неможливо. Про свій головний акторський інструмент розповідає актор-ляльковод Ірина Шельвицька:

- Це ляльки Петрушки, або пальчаточна лялька, яка одягається як пальчатка на руку. Лялька-маріонетка - це лялька на нитках. Лялька тростинна. Лялька гапітна. Ляльки вертепні - це ляльки, які використовуються в Різдвяній дії, коли грається вертеп. Планшетні ляльки - ляльки відкритого ведіння, які пересуваються по рівній поверхні.

Зауважимо, що в Рівненському театрі ляльок працює 19 акторів. Сьогодні репертуар театру – українська та зарубіжна класика. Вистави театру  адресовані практично всім віковим категоріям, навіть дорослим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень