Агітація, фотографування бюлетеня і конфлікти: порушення на виборах на Рівненщині

Це, кажуть фахівці, - типові порушення

Вибори до Верховної Ради на Рівненщині пройшли без суттєвих порушень. Про це повідомив координатор Громадянської мережі ОПОРА в області Михайло Балик. Загалом фахівці зареєстрували типові не грубі порушення, каже спостерігач:

Протягом дня голосування спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА не виявили системних порушень виборчого законодавства чи конфліктів, які б дестабілізували хід голосування чи мають суттєвий вплив на результати волевиявлення громадян.

Проте були типові порушення. Із недостатньою кількістю скриньок, із оформленням виборчих документів.

Кандидат у народні депутати у день виборів агітував за себе у Фейсбук. Він опублікував фото бюлетеня, де стояла позначка навпроти його прізвища. Нині його чекають у поліції для пояснень.

Ще один чоловік відмовився голосувати у бюлетені, де був перелік партій і вирішив забрати виборчий документ із собою. На вмовляння членів ДВК вкинути бюлетень у скриньку не реагував. Тож ті викликали поліцію. 

Зокрема, він зауважив, що деякі дільниці відкрилися пізніше 8 години ранку, а у Новому Дворі Рівненського району, навпаки, голосування розпочалося на кілька хвилин раніше.

Зафіксували три випадки, коли бюлетені виборцю дали без пред’явлення паспорта, ссилаючись на те, що у невеликих селах всі один одного знають.

Порушенням була і агітація, яку не прибрали до дня виборів з вулиць населених пунктів у Гощанському, Дубенському, Рівненському районах і у Рівному.

Випадків суттєвих затримок під час процедури підрахунку не було зафіксовано. Але традиційно деякі ДВК затягували процес, щоб «поставити остаточну крапку» на початку другої доби (22 липня) і мати два оплачувані робочі дні. 

Інші цікаві факти

В місті Дубно голосували організатори, учасники та гості рок-фестивалю «Тарас Бульба».

Серед них – учасники гурту «ТНМК» Олександр Сидоренко та Олег Михайлюта.

В с. Зоря Рівненського району виборець, який мав голосувати за місцем перебування («на дому»), не зробив цього. Він не зміг відкрити двері членам ДВК, коли ті до нього прийшли, оскільки не може ходити. Згодом його мама приходила на дільницю і просила ще раз прийти. Однак члени ДВК відмовили.

Сказали, що вони вже двічі ходили і втретє не підуть.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень