Африканську чуму свиней днями виявили у Києві

Вірус виявили у померлої дикої свині

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Труп дикої свині знайшли на території лісопаркового господарства Дарницького району у Києві.

Фахівці місцевої Держпродспоживслужби, які виїхали на місце, відібрали матеріали для лабораторного дослідження. Під час якого виявили ДНК вірус африканської чуми свиней.

Тіло тварини вагою близько 200 кг побачили на узбіччі дороги. Зважаючи на положення трупа, шматок тканини з плямами крові, фахівці припускають, що труп привезли з іншого місця, йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.    

До слова, африканська чума не становить небезпеки для людей, проте є небезпечною для самих свиней.

На АЧС хворіють лише дикі та свійські свині (всіх видів, порід та статево-вікових груп). Збудник хвороби передається від тварини до тварини та перенесення збудника від хворої до здорової тварини через посередника.

 

Наприклад людину, що випадково забруднилась виділеннями хворої тварини та мала контакт зі здоровою.

Важливо, що збудник хвороби тривалий час може зберігати свою життєздатність поза організмом і в першу чергу в харчових продуктах заражених вірусом африканської чуми (наприклад, в копченій шинці – до 5 місяців).

Холод (у випадку, якщо свинину заморожують)  – всього лиш консервує збудника. Сам продукт залишається небезпечним для свиней після розморожування.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень