Або відвідування школи, або припинення виплат – українських біженців за кордоном ставлять перед вибором

Зміни для втікачів від війни з України приготували дві європейські країни

Лютий 2022 року

Для українців, які виїхали у дві європейські країни, а саме в Словаччину та Латвію, озвучили важливу інформацію. До яких змін варто готуватись, опубліковано у місцевій пресі зазначених держав.

Словаччина

Наразі тут уряд думає над тим, щоб надавати соціальну допомогу біженцям з України виключно в тому випадку, якщо дитина відвідує місцеву школу.

Тамтешній міністр освіти Ян Горецький зазначив, що діти з України часто навчаються онлайн в українських школах. Відповідно, озвучено пропозицію пов’язати ці моменти. Схожі умови вже діють у Чехії.

Водночас міністр праці Словаччини Мілан Крайняк вбачає можливість ввести зміни вже з нового навчального року. Наразі ініційоване обговорення наявної проблеми.

Українці в Латвії

Тут маю намір законодавчо продовжити підтримку наших співвітчизників до кінця року. Обговорення змін у сеймі країни триває.

Відзначимо, що термін дії державної підтримки закінчується в червні. Враховуючи той факт, що війна ще триває, тому розглядають можливість продовжити всі заходи підтримки українців до кінця року. Мова в тому числі й про забезпечення безоплатним житлом.

Джерело: PMG.ua

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень