Це робить кожен, а дарма: які фото не можна публікувати, щоб не стати жертвою грабіжників

Як можна самостійно підставити свою оселю під загрозу

Новорічно-різдвяна пора – час, коли зростає кількість випадків пограбування квартир і будинків. Це пов’язано з тим, що люди цілими сім'ями вирушають у гості, залишаючи оселю без нагляду, передають Патріоти України.

Експерт з безпеки радить двічі подумати перед тим, як викладати фотографії ялинки чи іншого декору в соціальні мережі, адже саме вони можуть дати максимальну кількість інформації крадіям.

Керівний директор компанії з продажу сигналізацій Ентоні Нірі розповів виданню Daily Mail, що краще не постити в інтернет перед святами.

Якщо хочеться похизуватися красивою святковою атмосферою у домі, краще цього не робити. Фотографуючи оселю, ви можете несвідомо показати грабіжникам план будинку чи квартири.

 

Це допоможе грабіжникам краще орієнтуватися в просторі.

Експерт радить фотографувати декор зблизька, перевіривши, чи не видно кімнату в дзеркальних іграшках.

Декорації на будинку

Ентоні переконаний, що найкращий спосіб «запросити» злодіїв до себе додому – сфотографувати приміщення ззовні. Бажаючи показати, як красиво прикрашені фасади та подвір'я, користувачі мережі дають можливість оглянути свій дім і підготуватися до проникнення. Крадії визначають, де розташовані двері та вікна, яким чином їх можна зламати й чи є ззовні камери спостереження. Спеціалісти радять не давати грабіжникам такої інформації.

Фотографії в гостях

Злодюжки завчасно шукають профілі власників обраних домівок у соціальних мережах і активно за ними стежать. Щойно хтось відмічає локацію, це дає їм шанс скоїти злочин.

Експерти рекомендують не розповідати свої плани на новорічну та різдвяну ніч, щоб не поставити під загрозу власне майно. Також не радять викладати фото і відео, на яких ви не вдома. Краще зробити це, повернувшись додому.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень