10 речей, які обов'язково потрібно встигнути до Нового року

Починайте складати список

До нового року залишається трохи більш як місяць

Для багатьох українців це свято - своєрідний рубіж, коли потрібно підсумувати рік, що минає, і загалом минуле та придумати плани на майбутнє.

Але є речі, які потрібно встигнути зробити до 1 січня, щоб зустріти 2022-й із гарним настроєм та позитивом.

1.Віддати борги

Згідно з народними прикметами, на початок Нового року всі мають розрахуватися зі своїми боргами. Навіть якщо не вийде зробити це повністю, то постарайтеся віддати хоча б більшість боргів. Це стосується не лише фінансів, а й незавершених справ на роботі, навчанні тощо.

2.Позбутися непотрібних речей

Щороку в будинку накопичуються речі, якими ми більше не користуємося: старі меблі, одяг, маркери і ручки, що не пишуть, роздруківки і т.д. Розберіть мотлох на робочому столі, у шафі та на балконі. Звільнене місце можна використовувати для чогось корисного. Старий одяг найкраще віддати на благодійність.

Не забудьте про гаджети: видаліть непотрібні файли з ноутбука, почистьте контакти, пошту та фото в телефоні

3.Відмовитися від шкідливих звичок

Багато людей з нового року планують кинути курити, пити, почати займатися спортом, вивчати іноземні мови чи записатися на додаткові курси. Але не потрібно чекати 1 січня, понеділка, весни, літа чи інших дат, щоб змінюватися на краще. Не відкладайте завтра те, що можна зробити сьогодні. Викиньте пачку цигарок, запишіться до спортзалу чи на курси англійської вже зараз.

4.Купити подарунки близьким

Новий рік - час зробити сюрприз близьким та рідним. Тоді як на Заході святкові знижки, у нашій країні скоріше говорять про «святкові націнки». Тому сміливо купуйте презенти близьким, адже наприкінці грудня вони можуть коштувати набагато дорожче.

5.Відпустити минуле

Кінець року - чудова нагода остаточно з'ясувати стосунки з людьми, які, як ви вважаєте, заважають жити щасливо. Настав час поставити крапку у сварках із колишніми партнерами, які зрадили вас, псевдодрузями або заздрісними родичами. Не треба дорожити тими, з ким вас більше нічого не пов'язує, і хто вас не цінує.

6.Зробити собі несподіваний подарунок

Купіть собі новий гарний одяг або річ, про яку давно мріяли. Завітайте до свого улюбленого місця. Під Новий рік чудово піти в театр, кіно чи оперу. Покатайтеся на ковзанах і не бійтеся, якщо стоїте на льоду зовсім невпевнено.

7.Прикрасити будинок

У Європі та США прикрашають будинок і вбирають ялинку вже на початку грудня. Українці в останні роки отримали новий вихідний 25 грудня на Різдво християн західного обряду. До цього часу вже можна повісити гірлянди на вікнах, різдвяний вінок на дверях, з'їздити за новорічною ялинкою та прикрасити її всією родиною.

8.Спланувати витрати на свято та весь рік

Нестача грошей часто виникає через неефективний розподіл доходу. Щоб уникнути необхідності позичати, потрібно навчитися правильно вести і економити сімейний бюджет. Виберіть мету, на яку хочете збирати гроші, розпишіть у зошиті або гаджеті основні пункти витрат, визначте суму на тиждень або місяць. Намагайтеся вкладатись у планові показники, щоб унеможливити перевитрату.

9.Зустрітися з друзями та близькими

Заплануйте веселу зустріч із батьками, родичами та друзями. Обговоріть плани на майбутній рік, і згадайте веселі моменти минулого. Але не варто забувати про коронавірус і карантинні обмеження.

10.Скласти перелік завдань

Похваливши себе за всі досягнення, сплануйте новий список завдань. Насамперед треба запланувати, чим ви займатиметеся на святах. Щоб канікули не пройшли нудно та лежачи на дивані, подумайте про активний відпочинок. Можливо, це подорож у гори чи тур на море? Якщо не вийде через локдаун, домовтеся з друзями і складіть програму різдвяних святкувань.

Щодо планів на майбутнє, можна виписати на аркуші паперу конкретні цілі. Повісьте список на видному місці у своїй кімнаті та регулярно викреслюйте з нього виконані пункти.

І пам’ятайте: щоб покращити своє життя, зовсім не потрібно чекати певної нагоди чи дати. Робіть це вже зараз

Джерело: ТСН.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень