Яйця знову дорожчають: скільки коштуватиме десяток до Нового року?

Перед святами практично на всі продукти буде підвищений попит і це точно позначиться на їх вартості

Ціни на яйця знову поповзли вгору. Поки що зростання помірне – приблизно 1% від початку місяця, однак вже до Нового року аналітики передбачають більш помітний стрибок у ціні.

На сьогодні середня вартість десятка у роздрібному продажі становить 35,2 грн. Втім, до кінця року цифра точно буде більшою, каже аналітик «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ) Світлана Литвин.

На це вплинуть відразу два фактори: сезонність і попит. У першому випадку йдеться про те, що продуктивність курей-несучок у холодну пору завжди знижується і яєць стає менше.

– Зменшення пропозиції призводить до зростання ціни. Подібну тенденцію ми поступово спостерігатимемо до новорічних свят, коли ціна на курячі яйця досягне показника 38-40 грн за 10 штук, – каже Світлана Литвин.

При цьому на тлі зниженої пропозиції попит на яйця лише зростатиме, адже на носі – новорічно-різдвяні свята. Тож, не виключено, що подекуди ціни на яйця добіжать і до 50 грн за десяток.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень