Просто неймовірні: 4 стародавні дівочі імені, які повертаються в моду

Список стародавніх імен для дівчаток

Меланія

Ім'я Меланія з'явилося у Стародавній Греції. Деякий час воно було дуже популярне в Україні, а зараз також можна почути, що так називають дівчаток. Трактується як «чорна» або «темна».

Меланія любить цікавитися навколишнім світом та дізнаватися щось нове. З нею приємно спілкуватися, адже дівчина багато читає, є досить розумною, кмітливою та мудрою.

Квітослава

Ім'я Квітослава має слов'янське походження та складається з двох частин: «квіто» («квітка», «квітуча») і «слава». Тому йому надають значення «квітуча слава», «та, хто славиться красою та елегантністю».

Квітослава – впевнена дівчина, яка буде відстоювати свою думку до кінця. Попри складний характер, близьким людям з нею доволі легко спілкуватися, адже власниця цього імені – відкрита.

Матрона або Мотря

Латинське ім'я Матрона також прийшло до нас з давніх часів. В Україні частіше зустрічається інший варіант – Мотря. Перекладається як «одружена жінка», «пані», «матінка» або «мати сім'ї».

Матрона має твердий характер та неймовірну силу волі. Вона йде до своєї цілі, попри перешкоди, не зважає на думку інших, а робить так, як вважає за потрібне. Це часто допомагає досягнути успіху.

Варвара

Ім'я Варвара – давньогрецьке та означає «варварка», «дикунка». На території Київської Русі воно стало популярним після прийняття християнства. Зустрічається й у наш час.

З Варварою дуже складно сперечатися, адже вона незалежна, вперта та самостійна особистість. Попри зовнішній спокій, часто не здатна контролювати свої емоції, оскільки їх накопичується чимало.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень