Бронювання за гроші: назвали зарплату, з якою військовозобов'язані чоловіки зможуть уникнути мобілізації

Відомо, про яку суму йдеться

В уряді дійшли висновку, що економічне бронювання дозволить наповнити державний бюджет, в якому виник гострий дефіцит. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українці мають або офіційно працювати, або воювати.

У Forbes у Раді повідомили із посиланням на джерела у Кабміні та Офісі президента, що зарплата військовозобов'язаних українців для економічного бронювання має становити 34,5-35 тисяч гривень на місяць.

Кабінет Міністрів розглядає кілька моделей економічного бронювання. Перша – офіційна зарплата має бути у зазначеному розмірі. Це має стимулювати роботодавців легалізувати доходи персоналу та вивести бізнес з тіні.

Друга модель передбачає, що критерій зарплати буде додано до чинної урядової постанови, яка дозволяє бронювати працівників критично важливих установ. Вони повинні відповідати кільком критеріям, зокрема щодо середньої заробітної плати працівників, суми сплачених податків та річних надходжень в іноземній валюті.

Запровадження економічного бронювання й принципу «Воюй або працюй» має кардинально змінити ситуацію.

 

Очікується, що до бюджету додатково щомісяця надходитиме до 10 млрд грн.

 

Це дуже важливо, тому що боротьбу на фронті не можна продовжувати без міцного тилу.

Нагадаємо, що зараз бронювання передбачено для чоловіків які працюють на критично важливих підприємствах. Йдеться про ті, які забезпечують потреби Сил оборони або населення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень