Космічна ціна: сало в Україні подорожчало до рівня м'яса

Все через зростання цін на зернові

Свинина в Україні продовжує дорожчати. І якщо раніше сало було дешевшим за добірне м'ясо, то вже зараз суттєвої різниці немає.

В середньому ціна сала в Україні становить 120 гривень/кілограм, хоча в деяких регіонах його вартість вже піднялася до позначки 180 гривень/кілограм, пише «хвиля»

Кількість сальних порід в Україні зменшилася аж у 10 разів.

 

Хоча без сала Україна не залишиться, його популярність різко впала – продукт не здобув популярності серед молоді, а старше покоління не купує великі об'єми, що суттєво вплинуло на попит.

Також повідомляється, що впродовж року свинина подорожчала на 7%, в середньому вартість м'яса становить 92 гривні/кілограм.

Експертка зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно пояснила, що це пов’язано зі здорожчанням цін на зернові, якими годують свиней.

Ціни на зернову групу та соняшника зросли з попереднім роком на 20-40%, а це є основними компонентами в годівлі свиней.

 

Відповідно собівартість свинини також зросла і становить в деяких господарствах до 40 грн/ кг, а в деяких низькотехнологічних фермах ця цифра навіть більша.

Сьогодні кілограм живця коштує 41-45 грн, відповідно деякі ферми працюють або в нуль, або навіть нижче рентабельності, - пояснила Махно.

На думку експертки, українці стали споживати менше м’яса через високу ціну продукту.

Українці не доїдають м’яса свинини й відповідно це також може вплинути на ціну.

 

Потрібно звертати увагу на платоспроможність населення купувати це м'ясо. З салом ситуація така сама буде, ціна може зрости, - резюмувала вона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень