Космічна ціна: сало в Україні подорожчало до рівня м'яса

Все через зростання цін на зернові

Свинина в Україні продовжує дорожчати. І якщо раніше сало було дешевшим за добірне м'ясо, то вже зараз суттєвої різниці немає.

В середньому ціна сала в Україні становить 120 гривень/кілограм, хоча в деяких регіонах його вартість вже піднялася до позначки 180 гривень/кілограм, пише «хвиля»

Кількість сальних порід в Україні зменшилася аж у 10 разів.

 

Хоча без сала Україна не залишиться, його популярність різко впала – продукт не здобув популярності серед молоді, а старше покоління не купує великі об'єми, що суттєво вплинуло на попит.

Також повідомляється, що впродовж року свинина подорожчала на 7%, в середньому вартість м'яса становить 92 гривні/кілограм.

Експертка зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно пояснила, що це пов’язано зі здорожчанням цін на зернові, якими годують свиней.

Ціни на зернову групу та соняшника зросли з попереднім роком на 20-40%, а це є основними компонентами в годівлі свиней.

 

Відповідно собівартість свинини також зросла і становить в деяких господарствах до 40 грн/ кг, а в деяких низькотехнологічних фермах ця цифра навіть більша.

Сьогодні кілограм живця коштує 41-45 грн, відповідно деякі ферми працюють або в нуль, або навіть нижче рентабельності, - пояснила Махно.

На думку експертки, українці стали споживати менше м’яса через високу ціну продукту.

Українці не доїдають м’яса свинини й відповідно це також може вплинути на ціну.

 

Потрібно звертати увагу на платоспроможність населення купувати це м'ясо. З салом ситуація така сама буде, ціна може зрости, - резюмувала вона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень