Пекло господинь: відмиваємо решітку газової плити простими способами

Чи є люди, які люблять мити газову плиту і решітки?

Чистота на кухні – мрія кожної господині. Однак підтримувати її – завдання не з легких, особливо, якщо справа стосується миття газової плити.

Якщо з миттям плити все простіше, то відмити решітку, яка збирає на поверхні важкі шари жиру, нагару, пилу, під силу далеко не кожній, передає Ukr.Media.

Головна проблема полягає в тому, що залишки їжі, жиру і пилу, що скупчуються на решітці, піддаються термічному впливу після кожного використання плити.

 

При нагріванні металевого виробу з жиру випаровується вся волога, тому нагар стає міцним.

Щоб відмити решітку газової плити від жиру і нагару, потрібно спочатку з'ясувати, з якого матеріалу вона виготовлена: металевого, чавунного або сталевого.

Металеві емальовані решітки.

Завдяки покриттю глянцевою емаллю зовні вони виглядають найбільш привабливо у порівнянні з чавунними і сталевими аналогами. Також вони легші, не бояться води, жорстких щіток і їдких розчинів

Чавунні решітки

Вони міцні і довговічні, якщо при експлуатації дотримуватися кількох важливих умов. Їх не можна мочити, чистити металевими щітками і сильнодійними абразивними речовинами.

Сталеві решітки 

Сталеві решітки – найдешевші, покриті емаллю. При купівлі вони виглядають привабливо, проте емаль з часом почне «облуплюватись». Сталеві вироби легко очищають їдкими мийними засобами й не бояться абразивних складів.

Швидкі і дієві способи миття решіток

Прожарювання

Цей метод в першу чергу підходить для чавунних і сталевих виробів. Суху решітку розташуйте над відкритим вогнем і залиште до того моменту, поки застиглий жир і нагар не відваляться шматками. Після струсіть з решітки залишки нагару щіткою і протріть поверхню трохи вологою ганчіркою, але тільки у випадку, якщо ви володар сталевої решітки. Чавунні вироби мити водою категорично заборонено.

Нашатирний спирт

Метод, що підходить для сильно забруднених виробів. Для початку візьміть або великий пакет із застібкою, або щільний сміттєвий мішок, також великого розміру, щоб помістити в нього решітку. Додайте всередину пакета нашатир. Потім щільно загорніть його і рівномірно розподіліть рідину по решітці. Залиште пакет мінімум на 3 години, а краще на 5-8 годин для досягнення максимального ефекту. Після закінчення цього часу промийте грати і протріть насухо.

Сода, гірчичний порошок, сіль та оцет

Найбільш безпечний спосіб для здоров'я людини і навколишнього середовища. Змішавши в рівних пропорціях всі перераховані інгредієнти, ви отримаєте очисний засіб, який впорається з будь-якими забрудненнями. Нанесіть отриману суміш на решітку газової плити і залиште на 3-5 годин. Потім поверхню варто промити або просто протерти насухо.

Під час очищення решітки за допомогою мийного засобу не забудьте зняти з плити, щоб засіб не потрапляв на конфорку. Відомі випадки, коли така помилка приводила до серйозної поломки газових плит.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень