З виставки у Києві зняли карикатуру на Зеленського (ФОТО)

Мережі кажуть: «Самоцензура в дії»

 

Карикатура, яка зазнала "цензурування"

Набирає розголосу інцидент з карикатурою на Зеленського від відомого українського художника-карикатуриста Олега Смаля.

Роботу автора буквально прибрали з виставки. Смаль про це повідомив так:

Перший випадок в біографії.

 

Я не хочу, щоб на мою виставку в бібліотеці ім. Лесі Українки приходили люди. Причина на фото. На порожньому місці була карикатура на президента Зеленського.

 

Дрібниця, але я з такою виставкою виглядаю «хоробрим» карикатуристом, котрий насміхається безжально над колишніми президентами і боїться нинішнього. Роботу зняли організатори виставки – «кабы чего не вышло...»

 

Вибачте, наступна виставка не скоро.

 

В Україні точно.

Карикатура, яку зняли, вочевидь, була ліворуч знизу

Інцидентом зацікавилися ВВС, «Дзеркало тижня»,  KyivPost.

Директорка бібліотеки Ольга Романюк у коментарі ВВС News Україна пояснила, що заклад відвідують багато прихильників чинного президента, їх не хотіли ображати.

У бібліотеці наполягають – жодної політичної цензури у цій історії немає, просто не хочуть образити почуття прихильників Володимира Зеленського.

Олег Смаль, як виглядає, ще й радійник

Пряма мова:

«Будь-яких портретів чи зображень чинних президентів на стінах приміщень державної установи ми ніколи не вивішували за незалежної України.

 

Цього разу ми ухвалили рішення не вивішувати ще й через те, що серед наших відвідувачів багато тих, хто обрав і досі підтримує нинішнього президента. І гостро реагує на подібні речі.

 

Перетворювати приміщення бібліотеки на майданчик сварок між відвідувачами, подібний тому, що твориться в соціальних мережах, ми не хочемо», – каже директор.

Після виходу матеріалів у низці ЗМІ художник повідомив, що бібліотека помістила карикатуру в рамку і поставила її на столі при вході на виставку

Ольга Романюк наполягає, що попри наше бажання чи небажання, Зеленський – законно обраний більшістю, хоча сама вона за нього і не голосувала.

Після виходу матеріалів у низці ЗМІ художник повідомив, що бібліотека помістила карикатуру в рамку і поставила її на столі при вході на виставку.

Інша карикатура Олега Смаля

Довідково:

  • Олег Смаль — володар світового рекорду за сумою судового позову за газетну карикатуру. Свого часу суд Шевченківського району Києва зареєстрував позов на його карикатуру на суму 120 млрд грн.

  • Він творить скульптури, картини й книжкову графіку, але перш за все відомий в Україні та за її межами як крутий політичний карикатурист. Протягом 25 років опублікував близько 15 000 своїх робіт.

Треба визнати, що Порошенка Смаль критикував не надто жорстко. Принаймні на цій роботі

  • Не дивлячись на те, що головним творчим напрямком Олега Смаля є карикатура, митець не припиняє свою роботу і в галузі журналістики.

  • Зараз працює куратором Муніципальної галереї мистецтв у Києві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень