В українського політв’язня в РФ стався мікроінсульт

Російські лікарі стверджують, що політв’язень здоровий і не потребує медичної допомоги

В українського політв’язня, кримського татарина Сервета Газієва, якого незаконно утримують у СІЗО в Ростовській області стався мікроінсульт.

Про це повідомила адвокатеса українського політв’язня Людмила Денісова

На фото: адвокатеса українського політв’язня Людмила Денісова

У мого підзахисного стався мікроінсульт, який спричинив параліч обличчя. Лікар швидкої, яку викликали в СІЗО, це заперечила і сказала, що політв’язень цілком здоровий та не потребує допомоги, - йдеться у повідомлені

Також Газієв скаржився на загострення хронічних захворювань: шлунково-кишкового тракту, хвороби ніг, суглобів, серцеві та головні болі. Проте його звернення до СІЗО про надання меддопомоги та проведення лікарського огляду ігноруються.

На фото: український політв’язень Сервет Газієв

Дії РФ розцінюють як катування і нелюдське поводження та порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, - наголосила адвокатеса.

Омбудсмен звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою відновити права Газієва і забезпечити йому необхідну меддопомогу.

Зокрема, госпіталізувати в стаціонар медзакладу, провести медобстеження і подальше лікування, а також сприяти в обранні іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з взяттям під варту, через критичний стан здоров'я.

Вона також закликала міжнародну спільноту продовжувати тиск на РФ з вимогою негайного звільнити бранців Кремля.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень