У музеї говоритимуть про зв'язок Шевченка з Рівним

9  березня о 15.00 в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого  музею відбудеться захід «Згадаймо разом», присвячений історії будівництва пам’ятки національного значення «Рівненська реальна гімназія» (1839р.).

Це приміщення пов’язане з іменами багатьох діячів науки та культури. Не випадково захід відбудеться в річницю з дня народження Т.Г. Шевченка, адже особливу увагу буде приділено перебуванню в Рівному друзів Кобзаря – М.Костомарова, П. Куліша та П. Чуйкевича, які в різний час працювали тут викладачами гімназії.

Музейники розпочинають цикл краєзнавчих читань про найвизначнішу пам’ятку нашого міста, якій тепер загрожує небезпека руйнації через заплановане будівництво поруч із нею житлового 12-и поверхового будинку. Планується розповісти громаді міста про історію будинку на різних історичних етапах.

В заході візьмуть участь науковці, архітектори, краєзнавці, громадські активісти, які досліджують історію Рівного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень