Як 90-річна бабуся з Волині сідає на шпагат (ФОТО)

«Рух - то життя» (с)

Волинянка Олександра Шопук у майже 90 років славиться життєрадісністю та жвавістю. Більшу частину життя жінка прожила у селищі Ратному, повідомляє «Вісник.К».

Завжди акуратно вбрана, з хати не вийде з ненафарбованими губами. Переконує, рух – то життя.

У своєму віці жінка займається спортом та навіть робить розтяжку, аби стати на шпагат.

Про секрет свого довголіття каже, що він простий: активний спосіб життя, позитивне ставлення до людей і світу. А ще постійне навчання чомусь новому.

Навіть тяжкі хвороби не стали на перешкоді життєрадісній вдачі пані Олександри. У неї був туберкульоз і онкологічну операцію перенесла 20 років тому.

Однак хороший настрій, щоденна зарядка, ходьба – і про болячки забуваєш, каже Олександра Шопук:

Спортом я займалася, коли ще вчителювала. Виступала за школу: бігала, скакала, списа метала. І зараз фізкультурою займаюся. Щодня три кілометри ходжу, на шпагат розтягуюся. Взагалі витяжка хребта – то дуже добра річ. От мені майже 90, а я без палички ходжу.

Хоча вже було таке, що до землі починало гнути. Коли менше літ мала, то і йогою займалася, і холодною водою обливалася, і голодувала три дні на тиждень. Це дуже добре для організму.

Журналісти запитують, чи є спеціальна дієта для гарного здоров’я:

Яка там дієта... Багато молочного їм, каші варю, зараз гарбузову, дуже корисна. М’ясо раз, найбільше два на тиджень вживаю. Пам’ять свою треную. Псалми знаю, Шевченка. Через проблеми із зором останнім часом стала, на жаль, менше читати.

А ще пані Олександра Андріївна тішиться чотирма внуками і п’ятьма правнуками. Щоправда, каже, розлетілися вони по світах – і в Америку, і в Італію.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень