8 вересня - друга Пречиста: звичаї, прикмети і заборони свята

8 вересня за новим церковним календарем відзначають велике свято - Різдво Пресвятої Богородиці

Різдво Пресвятої Богородиці у народі називають другою Пречистою

У молитвах до Матері Божої звертаються з проханнями про здоров'я для себе та рідних, жіночого щастя. Сімейні пари просили допомоги у зачатті і народженні здорової дитини.

З особливою увагою ставляться цього дня до матерів - дякують їм за все і в усьому намагаються допомогти.

Вважається благою справою для жінок подати на Різдво Богородиці щедру милостиню або надати якусь благодійну допомогу - щоб у домі завжди був достаток і дитячий сміх.

8 вересня було заведено ходити в гості. При цьому пригощали гостей щедро, адже люди вірили - чим більше страв буде на столі, тим краще буде наступний урожай

Також існує окрема прикмета для жінок -згідно з віруваннями, чим раніше в цей день вона вмиється, тим довше збереже молодість і красу.

Що не можна робити 8 вересня

Не можна прибирати, прати, займатися рукоділлям, працювати на землі.

8 вересня не можна різати хліб. Справа в тому, що даний продукт символізує тіло Ісуса Христа. Тому випічку краще ламати руками.

У цей день не можна скупитися і відмовляти в допомозі нужденним, в іншому випадку труднощів не уникнути.

Якщо запалюєте вогонь в цей день, то будьте з ним обережні і не залишайте полум'я без нагляду. У цей день підвищений ризик пожежі.

Не можна ділитися хлібом з чужими людьми сьогодні, не можна позичати хліб і викидати його, інакше притягнете у дім бідність.

Народні прикмети на 8 вересня

  • Гарна погода – вся осінь буде такою.
  • Дощ – до холодної осені.
  • Похмуро, йде невеликий дощ – до холодної зими.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень