8 правил для батьків, щоб виховати з дитини генія

Поради з виховання

Почніть з народження

Розмовляйте з дитиною з народження. У немовлят це покращує слух і формує той словниковий запас, який буде у дитини, коли вона почне говорити. Це, до речі, одна з причин, через яку деякі діти починають розмовляти раніше за своїх однолітків.

Будьте прикладом

Матері, які мають вищу освіту і постійно вдосконалюють свої знання та навички, чекають на те саме від своїх дітей. А діти, які виросли в сім'ї, де батьки добре ладнали один з одним, успішніші, ніж ті, у кого батьки були в поганих стосунках.Діти вбирають у себе слова, навички, манери батьків. 

Не “заражайте” негативом

Час, який дитина проводить зі своєю матір'ю до 11 років, впливає на її досягнення у дорослому житті. І людина, яка була безперечною улюбленицею своєї матері, через все своє життя пронесе почуття переможця та впевненості в успіх, які нерідко приводять до справжнього успіху.

Але вплив на маленьку людину може бути і негативним, якщо мати перебуває у стресі, внаслідок чого відбувається емоційне зараження негативними емоціями. 

Проводьте час разом

Спілкування в сім'ї створює корисне середовище для виховання розвиненої та розумної дитини. Розмови з дошкільнятком стимулюють його допитливість, а з підлітком - здатність критично мислити, вміти шукати інформацію, відстоювати свою думку.

Також разом грайте в ігри, гуляйте, робіть уроки, ходіть у кіно, подорожуйте. Так ви не просто перебуваєте поряд, а разом приймаєте рішення, обговорюєте маршрути, враження, сумніви та все, що викликає інтерес у дитини під час спільного дозвілля.

Розвивайте емоційний інтелект

Усвідомлюючи свої почуття та вміючи їх висловлювати, діти можуть регулювати свою поведінку, вибудовувати стосунки з іншими людьми, розвивати мотивацію та цілеспрямованість, вирішувати конфлікти.

Щоб розвинути емоційний інтелект, називайте та промовляйте емоції, вчіть дитину співпереживати, читайте з нею книги, моделюйте ситуації, залучайте до спілкування з людьми різного віку, допомагайте розвивати соціальні навички.

Дайте можливість досліджувати світ

Щоб виховати генія, батьки мають лише шість років, і правильно виховувати дитину означає ще й дати їй можливість дізнаватися про все, що цікаво. Не обсмикуючи, не лякаючи, не кричачи, не забороняючи.

Самостійне дослідження світу розвиває когнітивні функції – цікавість, критичне мислення, увагу, пам'ять, творчість. 

Долучайте до музики та образотворчого мистецтва

Починайте з 2-3 років. Дитина має чути найрізноманітнішу музику, яка може звучати в будинку тлом. Можна завести традицію слухати музику перед сном. Не слід побоюватися, що малюк не зрозуміє складних творів, краще навчити його розпізнавати звучання різних музичних інструментів.

Можна показувати репродукції відомих картин, зображення тварин та рослин, малювати разом. З дорослішими – влаштовувати виставки їхніх робіт, дивитися фільми про мистецтво, ходити на виставки. Головне – надати повну свободу творчості, забезпечити необхідними матеріалами та не критикувати.

Заохочуйте фізичну активність

Виховати дитину розумною - значить не обмежувати її прагнення до руху. Здавалося б, який зв'язок, але він найпряміший.

Фізична активність  покращує кровообіг у головному мозку, стимулює нейрогенез – один із механізмів пластичності мозку, підвищує концентрацію уваги, покращує пам'ять, знижує рівень стресу, покращує настрій та підвищує мотивацію.

Джерело: lite.informator.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень