7 продуктів, які відновлюють кров

Це важливо

Печінка

Це цінне джерело заліза, нестача якого може призвести до різних захворювань, включаючи залізодефіцитну анемію. Печінка містить гепарин – речовину, яка допомагає запобігти тромбозам та інфарктам міокарда.

Важливо приготувати печінку швидко, щоб зберегти її корисні властивості.

Виноград

Корисний при анемії та хронічній втомі, оскільки містить фолієву кислоту, яка допомагає засвоювати залізо, необхідне для еритроцитів, та стимулює синтез кров'яних клітин. Крім того, виноград багатий вітаміном С, вітамінами групи В, органічними кислотами та вуглеводами. Якщо проблеми вже виникли, можна з'їдати до 1 кг винограду протягом дня.

Однак щодо винограду є протипокази при ожирінні, цукровому діабеті, виразці шлунка та хронічних змінах у легенях, краще вибрати інший спосіб покращення стану крові.

Буряк

Суперфуд завдяки вмісту вітамінів групи В, заліза та фолієвої кислоти. Він сприяє утворенню еритроцитів, нормалізує кровообіг, зміцнює стінки судин та запобігає склеротичним явищам.

Однак буряк заборонений при хворобах нирок.

Яблука

Містять невелика кількість усіх вітамінів і мікроелементів, проте вони покращують засвоєння заліза з інших продуктів і містять кальцій, необхідний для правильного згортання крові. Одним з головних компонентів яблук є пектинові полісахариди, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові та регулюванню рівня цукру.

Капуста

Білокачанна та броколі містять фолієву кислоту, сприяють синтезу нових кров'яних клітин, а також вітамін К, який регулює згортання крові. Вітамін Р, що у капусті, зміцнює стінки судин. Квашена капуста багата на вітамін С, який компенсує негативний вплив танінів на засвоєння заліза.

Капуста чудово доповнює буряк.

 

Гранат

Диво фрукт, містить величезну кількість заліза, його рекомендують при залізодефіцитній анемії. Він допомагає у боротьбі зі слабкістю та запамороченнями, що виникають через низький рівень гемоглобіну.

Гранат розріджує кров, він корисний людям із проблемами серцево-судинної системи.

 

Горіхи

Містять корисні жири, калій, магній, залізо, вітаміни А, С та групи В. Волоський горіх, мигдаль, фундук і кеш'ю — це лише деякі з тих, які можуть принести користь. Фісташки, корисні для крові завдяки вмісту заліза, білків, вітамінів групи В та Е, міді та фолієвої кислоти.

Пам'ятайте, що гречка, жирне м'ясо, копченості, банани, картопля та мед згущують кров.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень