7 порад про шлюб від розлученої жінки. Про це має почути кожна дружина!

Звісно, у стосунках не завжди все гладко, але дечому таки треба навчитися

У цій статті – те, що мені вдалося дізнатися за останні 10 років. Зараз я перебуваю у третьому шлюбі, і люди, як правило, соромляться, дізнавшись про це, і ніби чекають, що я теж буду засоромлена цим фактом.

Обидва мої розлучення були одними з найважчих періодів у моєму житті, але в чому мені дійсно соромно зізнаватись, то це в тому, що за цей час я нічого не навчилася…

Для мого нинішнього чоловіка це теж не перший шлюб, тож зараз ми в курсі, як поводитися зі своїм партнером і чого краще не робити.

Зрозумійте мене правильно: мій шлюб не є ідеальним, але саме минулі помилки допомагають мені сьогодні вирішити, як поводитися з чоловіком.

Отже, ловіть мій ТОП порад для створення щасливого союзу — від жінки, яка має за плечима похмурий досвід розлучення.

1 - Поважайте вашого чоловіка

Зауважте, я не кажу: «Поважайте вашого чоловіка, коли він на це заслуговує».

Чоловік більше всього у світі потребує поваги, і повага дружини є для нього найбажанішою. Це пастка, в яку потрапляли ми всі: на повагу треба заслужити.

Так, ми хочемо, щоб наше подружжя поводилося так, щоб подібне наше ставлення було заслуженим, але правда полягає в тому, що ваш чоловік — звичайна людина. І він помилятиметься. Але це та людина, яку ви обрали, щоб разом йти по життю, вона взялася вести за собою всю сім’ю — і вже за це її варто поважати.

 

Скористайтеся цією порадою, і ви побачите: повага спонукає вашого чоловіка заслуговувати на таке ваше ставлення щодня.

Це не означає, що ви повинні вдавати, що він прийняв правильне рішення, коли це не так. Такі речі можна обговорювати, але ви можете зробити це з повагою. Це змінить все для вашого чоловіка.

2 - Бережіть своє серце

Трава не зеленіша у сусіда. Не вірте, що брехня про те, що ваш чоловік стрункіший, більше заробляє, має дорожчу машину або квартиру, зробить вас щасливішою жінкою. Світ навколо нас дуже різноманітний і оточення постійно нагадуватиме нам, що ми не є власниками всього найкращого, але це неправда. Живіть тим життям, яке вам дане, і будьте вдячні за це.

Я зрозуміла, що у всіх нас є труднощі, і буває, що мені хочеться стати володаркою просторішого будинку, але зайві квадратні метри не приносять задоволення – його приносять стосунки з людьми.

 

Бережіть своє серце від усіх, хто намагатиметься переконати вас у тому, що ви чи ваш чоловік недостатньо гарні. Завжди є щось більше, швидше, вище, сильніше — але навіть якщо ви отримаєте це, то не будете задоволені, доки навчитеся задовольнятися тим, що є у вас зараз.

3 - Бог, чоловік, діти – саме у такому порядку

Я знаю, що сьогодні це не надто популярна філософія, особливо серед матерів, але вислухайте мене. Віра для мене має величезну важливість, вона йде першою у моєму житті, хоч би що трапилося. Але незалежно від вашого віросповідання чоловік повинен бути важливішим за дітей. Я не говорю зараз про випадки, коли ви одружена з ґвалтівником чи аб’юзером, але ніякий нормальний чоловік у здоровому глузді не попросить вас закинути дітей, щоб забезпечувати його потреби.

Коли ми сідаємо у літак, стюардеси пояснюють нам правила безпеки ще перед злетом. І коли вони розповідають, як користуватись кисневою маскою, то нагадують, що спершу її треба вдягнути на себе, а потім на дитину. Невже це тому, що вони вважають, що ми важливіші за дітей?

 

Звісно ж, ні. Але ви не зможете допомогти вашій дитині, якщо самі не дихатимете.

Це правило працює також у сім’ї та у батьківстві: ви не зможете нормально виховати вашу дитину, якщо ваш шлюб руйнується. Я пробувала так робити – це не працює. Також неминуче настане день, коли діти виростуть і покинуть рідну домівку, щоб жити своїм життям та виконувати свої мрії. Якщо ви не вкладалися у взаємини з чоловіком, то обидва залишитеся в спорожнілому гнізді і з спорожнілим серцем.

4 - Прощайте

Ніхто не ідеальний. Ми всі помиляємось. Якщо прощення стане вашою звичкою – прощати все, починаючи з великих прорахунків і закінчуючи щоденними дрібницями – ваша злість не буде зростати.

5 - Розмовляйте більше

У мене раніше була погана звичка не казати про те, що я відчуваю. Я грала в стандартну гру «Ти повинен знати, чому я злюсь!» і це було просто нечесно. Чоловіки не такі чутливі, як жінки, і вони просто не завжди знають, що поводяться байдуже.

Я все ще навчаюсь і іноді чоловікові доводиться «добувати» з мене правду, але намагаюся пам’ятати, що треба говорити про те, що я відчуваю.

6 - Ніколи не промовляйте слово на літеру «Р»

А якщо ви вже збираєтеся його вимовити, то вимовляєте всерйоз. Простіше кажучи, загрожувати розлученням нечесно. Я робила так багато разів у своїх попередніх шлюбах. Я цим не пишаюся, але я навчилася не робити цієї помилки знову. Так, я була скривджена і намагалася сильніше образити у відповідь, але це ніколи не допомагало мені відчути себе краще…

7 - Ніколи не говоріть про нього погано

Мені нелегко дався цей урок. Навіть якщо ваш шлюб зараз проходить через труднощі і вам потрібна порада, краще зверніться до психолога. Сімейний психолог – це чудовий спосіб вирішити проблему.

І пам’ятайте, що члени вашої родини та друзі не можуть бути об’єктивними і не завжди зможуть дати вам мудру пораду. Вони знають лише про один бік конфлікту і часто негативно налаштовані до іншого члена сім’ї. Звернення до таких людей навряд чи допоможе.

Захищайте свого чоловіка від тих, хто вам близький, і звертайтеся за допомогою до тих, хто може посісти нейтральну позицію. Важлива новина, пані: ваша мама не може бути об’єктивною!

Джерело: Кава з молоком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень