7 лікарень в Україні, як і не було — МОЗ

Міністерство оперативно реагує на ситуацію, змінюючи алгоритм дій у різних регіонах

Окупанти під час воєнних дій проти України пошкодили 117 лікарень, 7 із них відновленню не підлягає. Також обстріляно 43 машини екстреної меддопомоги, інформують у пресслужбі МОЗ.

Утім, система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців. На тлі рашистської агресії прийнято деякі оперативні рішення для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я.

У Харків доставлено 18 автівок швидкої меддопомоги. Автомобілі є частиною гуманітарного вантажу, який передали на Харківщину від Данії за координації МОЗ.

Також МОЗ поставило 7 нових ангіографів до лікарень у різних регіонах. Обладнання монтується та готується до запуску. Для лікарень територій, де йдуть активні бойові дії, також є ангіографи.

Запущено платформу «СпівДія». Це офіційна платформа для допомоги українцям під час війни. Більше інформації - за цим посиланням.

Направлено на державну реєстрацію до Мін’юсту наказ про відтермінування електронного розподілу в інтернатуру. На період воєнного стану МОЗ повертається до старої процедури.

 МОЗ затвердило методичні рекомендації щодо надання екстреної медичної допомоги постраждалим на догоспітальному етапі в умовах бойових дій/воєнного стану. Що змінилося можете переглянути у документі

Видача форми №127/о («Медична довідка для отримання дозволу (ліцензії) на об'єкт дозвільної системи») в державних і комунальних закладах охорони здоров’я наразі є безкоштовною. Це офіційний медичний документ, що є висновком після огляду громадянина з метою встановлення наявності або відсутності у нього медичних протипоказань для отримання дозволу на зброю.

Також налагоджено взаємодію на українських фармацевтичних заводах.

До роботи в закладах охорони здоров’я залучено 103 іноземні медики.

Найбільші фармвиробники світу — американська Pfizer та французька Sanofi — висловили підтримку України. До них також долучився американський виробник інсулінів та протиракових препаратів Eli Lilly. Ці компанії вже обмежили співробітництво з РФ, зупинили маркетингові та інвестиційні програми, припинили проведення нових клінічних досліджень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень