У Bellingcat заявили про паніку в Кремлі і можливі терміни закінчення війни (ВІДЕО)

Там бачать лише два сценарії

У Кремлі почалася паніка через відсутність нового плану дій щодо повномасштабного вторгнення в Україну. Еліти уже відкрито заявляють, що курс росії самогубний, продовжувати війну неможливо, а в московитських спецслужбах почалися репресії.

Про це відомий журналіст-розслідувач, керівник організації Bellingcat Христо Грозєв розповів в інтерв'ю «Навальний Live».

Болгарський медіаексперт, журналіст-розслідувач, керівник організації Bellingcat Христо Грозєв
Болгарський медіаексперт, журналіст-розслідувач, керівник організації Bellingcat Христо Грозєв

Каже, почали здійснюватися прогнози, які він давав раніше.

Окупанти провалили «план А», який передбачав військові дії щонайбільше на 10 днів, а нового плану так і немає.

 

На це вказують відсутність другого ешелону військ, які змогли б заповнити втрати та продовжити війну тими самими темпами, а також відсутність постачання їжі, води та пального для тих військових, які зараз перебувають на території України.

Більше того, навіть відступити російські війська швидко не можуть, адже з одного боку їх притискають «кадирівці», якім дали наказ стріляти в дезертирів, з іншого – українські війська, які готові до атаки в тилу.

"План А" провалився, іншого - немає. Немає навіть як відступати - завалять або свої ж, або наші ЗСУ))
"План А" провалився, іншого - немає. Немає навіть як відступати - завалять або свої ж, або наші ЗСУ))

– Швидкого виходу не буде, тому важливо розуміти, що відбувається всередині еліти Кремля, спецслужб, які зараз прийняли та зрозуміли, це доведено, що «план А» провалився. Є режим очікування. Зміни щоденні, які не вказують на нову стратегію, – каже Христо Грозєв.

Відразу декілька джерел підтвердили йому, що в Кремлі справді заарештували керівника 5-ї служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бесєдіна, який відповідав за зовнішню розвідку – зокрема в Україні. Також є витік внутрішньої інформації ФСБ рф про те, що у відомстві йдуть репресії.

ГРУ (Генштабу РФ) зайняло більш довірчу позицію до Путіна і намагається звалити свої невдачі на ФСБ. Це цікаво, тому що останні 10 років все було навпаки – ФСБ намагалося завоювати довіру, яка раніше була у ГРУ.

 

Я не бачу ситуацію в Кремлі, яка свідчить про те, що через тиждень-два продовжиться війна. Буде зрушення, питання – яке, – переконаний керівник

На думку розслідувача, є два варіанти подальшого розвитку подій:

путін домовиться із Зеленським на умовах набагато компромісніших, ніж були заявлені спочатку

путін може наважитися завдати удару по цивільному населенню неконвенційною зброєю, щоб примусити Київ до компромісу та показати своїй країні результат

Розслідувач зауважує, що якщо в Кремлі все виглядає саме так, як він заявляє (тобто паніка без сценарію), то в інтересах рашки завершити війну якнайшвидше. А якщо це так, то рух до вирішення конфлікту ми побачимо вже у найближчі 2-3 дні.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень