60 гривень за долар, це не межа – який реальний курс валюти бачать експерти

Коли очікувати стабілізації гривні

Ринок валюти, зокрема чорний, пішов у відрив після того, як НБУ дозволив банкам встановлювати власний курс валют. У деяких банках курс вже вдвічі перевищує ринковий.

НБУ тримає офіційний курс на рівні 29,25 грн за долар, проте у банках уже давно українці купують валюту за близько 35 грн за долар.

– Навіть «чорний» ринок - кешовий, думаю, що він теж далекий від ринкового, оскільки на нього теж діють ті ж обмеження, що і на великий ринок. І там теж обсяги впали в рази, - розповів фінансовий аналітик Іван Угляніць.

На сьогодні в Україні існує три курси гривні, але жоден із них не показує реальної картини, каже експерт.

– Зараз реального курсу немає, якби він був, то десь під 60, приблизно 55-57-60 грн/$. Я так приблизно в голові тримаю.

 

Зараз реально половина економіки не працює, може навіть більше. Експорту практично немає, імпорт якийсь залишився, який не можна урізати: енергетичний, продовольство та інше, – вважає Іван Угляниця.

Більшість банків обмінює валюту в межах коридору від 35,30 гривні до 36,80 гривні, а щодо євро — від 37,10 до 39,50 гривні. За прогнозами експерта очікувати що гривня стабілізується до закінчення війни не варто. Навпаки, треба готуватись до того, що сьогоднішній курс це не межа.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень