6-річного Олексія майже добу шукають у Карпатах. Що кажуть люди, які там губилися

Туристи підіймалися «зеленою стежкою»

Напередодні в Карпатах зникла шестирічний Олексій Стефанців. Нині в горах пошуком займаються майже 200 людей. У них два десятки одиниць техніки, собаки та квадрокоптер.

Нагадаємо, що група з шести туристів повідомила про зникнення дитини рятувальникам о 19:05. Сам Олексій зник близько 15:30 під час підйому на Говерлу, однак до цього туристи самі намагалися його відшукати.

Сектор пошуку має 9 зон.
Сектор пошуку має 9 зон.

Пошуки тривали усю ніч. За цей час кількість людей зросла із кількох десятків до півтори сотні. У складі груп – ДСНС, поліція, військові та волонтери.

Хлопчика звати Стефанців Олексій Любомирович, 2015 року народження. Прикмети дитини: зріст 110 см, середньої статури, волосся коротке каштанове, очі карі.

 

Був одягнений в зелену футболку, штани камуфляжного забарвлення, голубу кепку з червоним козирком.

На сторінці ДСНС у ФБ люди з усієї країни стежать за оновленнями інформації та діляться припущеннями щодо того, що сталося:

Алла Замай

В даному маршруті найпідступнішою є альпійка. Трохи звернути зі стежки - і ти в її полоні ходиш кругами.

Татьяна Кабанова так, сама заблукала цього року, добре рятівники дали чіткі вказівки як далі діяти. Але ж дитина занадто малий, щоб подзвонити рятувальникам... Хоч би його знайшли живим та непошкодженим.

Dmytro Pakholkiv Дитина одягнена в зелену футболку і камуфляжні штани. Геніально!

Dmytro Pakholkiv Таким чином маскується під дерева та листя, і важко помітити..Шкода дуже.

Люди звинувачують батьків і групу туристів у недбалості.

Iryna Bogun

Питання, чому так пізно піднімалися ? 19:05?? Для Говерли це дуже пізно, майже темніє. Питання друге, як можна було йти не тримаючи дитину за руку? Там стільки небезпечних місць, коріння, каміння, потічки... Дай Боже, щоб знайшовся!!! Бо вночі там дитинці точно було страшно...

Навіть в дорослих групах є замикаючий, що стежить за усіма, хто попереду.. Якось не серйозно до цього туристи з дітьми підійшли..

Марія Солодко У нас были хоть детям по 10 .12 лёт .А привезли с детками от пяти лет так там все за верёвочку цветная и колокольчик и на ручках браслет .Сзади два инструктора и собака .Мы спросили зачем она не большая как спаниель. Они она обученная .Вот так с такими инструкторами смело можно идти прежде чем поднялись всех пересчитали родителей проинструктировали.Все проверили вплоть до шнурков .Чтобы не были развязаны.Вода все каждый на своем месте.Только тогда пошли .Пошли гуськом и родители смотрели за каждым..Да к сожалению таких мало опытных и организованых

Коваленко Людмила Там же вночі нічого не видно. Ми колись святкували Новий рік у горах, натверезу, спускалися, рано темніло. Заблукати і піти не тією стежкою -- раз плюнути. Тому в гори ходять зранку

Утім інші пояснюють, що в горах згубитися дуже легко.

Natalya Kasianchuk Нікого не засуджуйте. Два роки тому при сходженні на Піп Іван ми також загубили двох синів такого ж віку. Хлопців знайшли самі за декілька годин.

Ekaterina Pietushkova мы поднимались в июне на Нэсамовытэ. Встретили бабушку с внуком. Родители оставили их пониже и пошли к озеру. Но потом бабушка решила, что они тоже дойдут. Мальчик лет 10 убегал прилично вперёд. Один раз у нас спросил, правильно ли он идёт. Мы сказали, что да. Но он потом поднялся ещё чуть выше и тропа ушла основная влево, а он так и продолжил подниматься прямо.

И это уже на высоте, где жереп и в нем ничего не видно, ходишь, как в лабиринте, если не туда зашёл. Хорошо, что мы поняли, что их оставлять в такой ситуации нельзя и на голос мальчика вывели, а так бы - вполне могла случиться такая же ситуация, хотя никто специально ребёнка терять не собирался.

Вячеслав Савицкий Десь за 2.5 км зеленої траси при спуску на фініш. Година 4 була, сиділи на колоді, то бачила малого, який був одягнений в зелений одяг і побіг лівіше від спуску зеленого маршруту... Але так швидко..я навіть не встигла сказати куди ти? Бачу потім .що ніби дорослі і не йшли..капець... Думали, що дорослі певно там його.

Коментар з моєї групи

Віктор Револьвенко

Більшість хейтерських коментарів від тих, хто ніколи не був в горах і не зовсім логічно мислить, так от

-Коли є група осіб може виникнути ситуація, коли кожен понадіється на іншого.

 

-Не відомо чи хлопчик йшов останнім, щоб судити, він то міг відстати, але запросто можна йти по середині і кудись звернути за камінчик/дерево і потім згубитись.

 

-Вести дитину за руку це безглуздо і зайве, єдине але, можна/треба небезпечними ділянками провести.

 

-Алкоголь - ви коли-небудь підіймались в гори, хоча б на пагорби і кручі, серце швидше стане, ніж група з 6 осіб п"яних підніметься на Говерлу.

 

-Чому підйом о 19,05 - тому що 19,05 це час дзвінка в дснс - а дитина могла згубитись раніше, або ж група мала намет і планувала ночувати

 

а от і нова інфа о 15,30 згубився 

 

-Тепловізор, дрон, собака - ну тепловізор через дерева не бачить, ефективність дрону також низька, як і собаки в лісі де повно різних людей і запахів (але їх використання необхідне)

-Заборонити дітям до 12 підійматись в гори - з таким же успіхом можна заборонити їм виходити в місто, вони ж можуть загубитись, їх можуть викрасти (і таке стається частіше ніж в горах)

 

-Не бачу причин судити батьків, коли батьки п'ють горілку в присутності дітей/б'ються, то нічого, а от коли тягнуть в гори, то кримінал.

 

Маю проблемний досвід зі своєю 7,5 річною донькою, не хотіла дитина підніматись, бо це важко і нудно, краще в телефончику посидіти. Таке може трапитись з кожним, чим довший маршрут тим більша вірогідність, так 6 років трохи малий вік, але треба розуміти фізичну підготовку дитини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень