Покарають, як знайдуть: у Рівному розбираються з водіями 58-го маршруту

Троє керманичів відмовились везти дітей Героя Небесної Сотні Валерія Опанасюка

Знайти винних водіїв 58-ї маршрутки, які ввечері, 11 листопада, відмовилися везти дітей героя Небесної сотні Валерія Опанасюка, не вдалось.

Нагадаємо, йдеться про ситуацію, коли троє водіїв, які їхали у напрямку Тинного, відмовилися везти дітей з посвідченнями родини Героїв Небесної Сотні.

Їхня матір поскаржилась на цей випадок у соціальних мережах. А на засіданні транспортної комісії Рівнеради Вікторія Опанасюк заявила, що це - систематичне порушення:

- Не тільки водії на 58-му маршруті, майже на усіх маршрутах не хочуть брати дітей. Водії розказують, що ми наплодили «ніщєти» і таке інше. Ну яка їм різниця? Їхня справа - возити людей. Є пільга – дитина сіла, показала документ і все. Водія не має стосуватися, хто кого наплодив. Забезпечила держава такими умовами, значить ми можемо ними користуватися.

Покарати перевізника могли б, якби знали прізвища водіїв, пояснив спеціаліст управління транспорту і зв’язку Дмитро Царук:

- Взагалі-то управління транспорту і зв’язку ініціювало б перевірку. Ми б рекомендували, та навіть зобов’язали перевізника звільнити таких водіїв. Але поки особи цих трьох водіїв ми встановлюємо. У нас є матеріали, за якими ми перевірятимемо, як мінімум, шість маршруток, які у зазначений час їхали через центр.

На засіданні було лише два перевізники із шести, які працюють на 58-му маршруті.

Вони запевнили, що це - не їхні водії.

Так, власник двох маршруток, що курсують маршрутом № 58, директор фірми «Сагайдачний» Ярослав Загиней зазначив:

- У мене на цьому маршруті дві одиниці транспорту. Як тільки я дізнався про цей випадок, зразу питав своїх водіїв, чи це не вони так вчинили. Кажуть, що ні.

 

Ми часто буваємо в управлінні транспорту на нарадах, нас інформують про перевезення пільгових категорій населення. Якщо такі випадки бувають, то ми збираємось усі та врегульовуємо це питання. Водії - одні й ті самі, специфіка маршруту – заходить у Тинне й у Колоденку – вони знають візуально своїх пасажирів. Я кажу тільки за своїх водіїв. Ми взяли на себе зобов’язання перевозити певну кількість пільгових категорій і ми їх виконуємо.

Директор фірми «Саланг» Віктор Якимчук (на фото вгорі) теж каже, що після інциденту говорив зі своїми водіями:

- Ми часто на такі теми говоримо. У понеділок ввечері я своїх водіїв зібрав у Колоденці й питав, хто винен. Мої кажуть, що знають цих дітей і таким пасажирам не відмовляють.

 

Якщо все ж з’ясую, що це мої працівники – звільню. Звільню «за статтею», щоб інший роботодавець знав, що бере на роботу не дуже порядну людину.

Голова транспортної комісії Олександр Нестерук натомість рекомендував перевізникам встановити у маршрутках відеоспостереження, а перед дітьми — вибачитися:

– Треба вибачитися. Так бути не має. Тому ми ще всі маємо зібратися, запрошуйте водіїв та пані Вікторію та визначайте зустріч в будь-який час, ми зберемося і ще поспілкуємося з водіями.

Зазначимо, на 58 маршруті їздить 11 маршрутних таксі, на яких працює 22 водії. Серед них шукатимуть винних, кажуть у профільному управлінні.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень