500 безкоштовних КТ забезпечили для малозабезпечених людей у Рівному (ФОТО)

Їх робитимуть в обласному діагностичному центрі

Можливість зробити безкоштовну комп’ютерну томографію отримали малозабезпечені рівняни завдяки підтримці лідера ГО «Рівне Разом» Віктора Шакирзяна.

Відсьогодні Рівненський обласний діагностичний центр зможе зробити 500 таких досліджень.

За підтримки Віктора Шакирзяна закуплено нові рентген-плівки та розхідні матеріали, які дадуть змогу обстежити набагато більшу кількість рівнян на наявність коронавірусної інфекції, зокрема комп’ютерною томографією легень. Фактично навантаження у нас достатнє, тому що люди хворіють, не тільки коронавірусом, а й іншими хворобами. Ми стараємось усіх приймати, – розповів головний лікар діагностичного центру Роман Шустик.

КТ хворі зможуть зробити за направленням лікаря.

Така діагностика дає змогу підтвердити чи спростувати у людини ковід-пневмонію, пояснив завідувач відділенням променевої діагностики Пилип Семенюк:

Комп'ютерна томографія – це третій етап діагностики, яка найбільш точна у постановці того чи іншого діагнозу. Саме обстеження триває недовго, а от підготовка до нього потребує часу. Без направлення комп'ютерну томографію робити не можна, через те, що лікар має визначити терміни, коли її краще робити. Якщо вона зроблена раніше, то комп'ютер не покаже запалення легень.

За словами Віктора Шакирзяна, безкоштовні направлення на комп'ютерну томографію будуть дійсні пів року.

Придбали сьогодні п’ять сотень направлень на комп'ютерну томографію. Потрібно подбати про людей, які не мають фінансової можливості зробити таке обстеження. Усі малозабезпечені рівняни, які потребують такого обстеження, можуть прийти у діагностичний центр і, за направленням лікаря, перевіритись, - зазначив керівник «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

До слова, кількість хворих у Рівному та по всій країні щодня зростає. Лише за минулу добу на Рівненщині зареєстрували 550 хворих з COVID-19. Загалом в області наразі зафіксовано вже понад 23,5 тис. випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

* на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень