5 секретних джерел доходу, якими українці не користуються

Ці поради допоможуть вам покращити своє матеріальне становище

В українців є багато варіантів різного виду заробітку. Щоправда, не всі про них знають та користуються, питшуть ProГроші.

Про 5 секретних джерел доходу розповіла кандидатка економічних наук, експертка фінансового планування та бізнес-тренерка Віра Фостяк.

Повернення податкової знижки. 

Люди, які офіційно працюють, можуть повернути собі розмір того податку, який вони сплачували з доходів фізичних осіб. Наприклад, якщо за рік це виходить 10 000, то 18% від цієї суми держава може повернути.

Також якщо ви сплачували за навчання дитини або переобладнали авто, або скористалися послугами у сфері репродуктивних технологій тощо, якусь частину грошей теж можна повернути. Така сама схема працює і зі страхуванням. Це одне з джерел, яким люди не користуються. Однак зверніть увагу, що така можливість відкрита лише для тих людей, які працюють офіційно, – розповіла Віра Фостяк.

Кешбек-програми. 

Чомусь навіть цією функцією користуються не всі українці. Хоча за певні покупки ви можете повернути собі від 0,5% до 20%. Однак тут варто запам’ятати, що розмір кешбеку залежить від виду картки.

Кошти «з-під матраца».

Це та сама сума грошей, яку більшість українців мають на руках, але не вкладають її нікуди та просто залишають на найкращі часи. Ці гроші можуть бути хорошим капіталом для розвитку того ж самого фінансового ринку, який в умовах війни майже не працює.

Люди мають чималі суми, однак нікуди їх не інвестують, не відкривають депозити, страхові програми й так далі. Коли кошти у вас просто лежать, то вони не працюють, хоча саме вони можуть вам принести чималий дохід, – додала Віра Фостяк.

Міжнародні гранти та стипендії. 

На сьогодні є багато різних програм для молоді та студентів, які навчаються чи, наприклад, працюють у науковій сфері й не тільки. Ви можете просто виграти ці гроші та витратити їх на свій розвиток.

Держфінансування та програми для бізнесу. 

Таких програм в Україні немало, однак вони працюють лише для бізнесу. В цьому випадку ви повинні мати бізнес-план, приміщення, працювати вже певний період, і тоді зможете отримати кошти на розвиток своєї справи від держави.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень