5 речей, про які не мають знати сторонні: мудрість, що приходить із часом

Коли ви ділитесь занадто особистим, робите собі гірше. І йдеться не тільки про щось погане, а й про хороші моменти з вашого життя

Настала епоха загальної відвертості: люди розповідають найінтимніші речі, виступають на ток-шоу, пишуть у соцмережі, при першому ж більш-менш вдалому випадку дістають на поверхню усю брудну білизну – прямо перед незнайомцями… 

Розповідаючи про себе занадто багато, ми стаємо вразливими.

 

Спершу нас можуть з цікавістю вислухати або прочитати емоційну особисту розповідь у мережі. А потім можуть і скористатися цією інформацією. Можуть позаздрити. Можуть випробувати зневагу і піднятись за наш рахунок. А можуть просто припинити спілкування, тому що відверті розмови людям насправді не подобаються. Це втомлює.

А ще – тому, хто надмірно відвертий, не довіряють — раптом він і їхні таємниці так само розпатякає?

Проблеми у житті можуть бути пов’язані зі звичкою про себе розповідати надто багато.

Ось про що розповідати не треба

 

Погані батьки: агресори, алкоголіки, нечесні люди

Про це можна розповісти лише професіоналу або близьким друзям, у яких ви впевнені. Сторонні люди можуть вас і звинуватити, якщо у них були хороші батьки. Скажуть, що ви зводите наклеп або ж намагаєтесь викликати жалість.

А можуть і впитися вашою відвертістю, відчути себе вищим і кращим, а потім про вас пліткувати. І довіряти нащадку алкоголіків чи агресорів теж не будуть. При будь-якій нагоді згадають прислів’я про яблуко від яблуні…

Висловлювати ненависть до когось і ділитися планами помсти теж не треба, навіть якщо правда на вашому боці

Оточуючі миттєво вас позначать як «агресивну небезпечну людину»; вони побояться, що наступного разу ви захочете і їм помститися або на них напасти. І вас почнуть уникати, навіть якщо ви тисячу разів маєте рацію. Ніхто не любить агресивних людей.

Розповіді про свій успіх теж краще приберегти для найближчих

Люди часом дуже тяжко переносять чужі досягнення. Вас підсвідомо розпізнають як «хвалька» і «вискочку», а потім почнуть зрівнювати себе з вами; а порівняння – мати заздрощів. Заздрість згодом може виявитися у шкідливих вчинках на вашу адресу.

Успіхами треба обережно ділитися, а не захлинаючись розповідати про них усім підряд. Шубу раніше носили хутром всередину – так цінне хутро краще гріло і зберігалося… І менше було заздрісних поглядів.

Власні, інтимні подробиці теж розповідати не треба

Спершу вас із захопленням слухатимуть і читатимуть. І ви навіть побачите, що «вільних вух» стає все більше. Тільки потім ви залишитеся на самоті. Люди розуміють, що такій людині не можна довіряти і вступати з нею у стосунки — вона потім усе розкаже.

Люди тільки роблять вигляд, що вони лояльні й терпимі. Насправді вас вважатимуть розбещеною людиною — і залюбки говоритимуть про це між собою.

Розповіді про хвороби, аналізи, фізіологічні відхилення

Несвідомо всі ми прагнемо психогігієни та захисту від негативних емоцій і неприємної інформації. Один раз вас вислухають, поспівчують, а потім почнуть уникати. Про хворобу можна згадати, але показувати свої хворі місця, описуючи болісні відчуття у всіх відтінках радуги не варто.

Позбувшись звички «виливати душу», можна набути покращення у всіх сферах життя.

 

Зайва відвертість позбавляє сили. Подумайте про це наступного разу, коли дуже захочеться з кимось потеревенити «ні про що».

Джерело: Затишок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень