Куряче м'ясо
Під час розігріву курки змінюється структура білка. А це означає, що травна система не впорається з переварюванням їжі. Тому через розігріту курку буде лише біль у шлунку. Якщо залишився шматок курячого філе, краще додати його в салат зі свіжих овочів.
Картопля
Через страви з розігрітої картоплі можуть бути кольки, подразнення і тяжкість у шлунку. А якщо зберігаєте в неналежній температурі, то в цих стравах розвиваються хвороботворні бактерії. Краще готуйте невеликими порціями.
Шпинат
Під час повторного розігріву у шпинаті не залишається тих корисних речовин, за що його так люблять прихильники здорового способу життя. Натомість там залишаються нітрати, які звільняються під час термічної обробки. Краще також приготувати зі шпинату невелику кількість страв.
Яйця
Після розігріву цього продукту може бути не лише дискомфорт у шлунку, а й отруєння. З відварених яєць, які залишилися, краще приготуйте ще салат. А яєчню або омлет – взагалі викиньте.
Буряк
Під час приготування цей овоч не втрачає корисних властивостей. Однак після розігріву ви отримаєте «пусту» страву, в якій є лише клітковина. Порада: не готуйте супи і борщі на тиждень. Краще наготувати такі порції, щоб вистачило на день, але вони принесуть користь усій родині.