5 питань про популярний чай матча: що це і навіщо його пити

Гарячий зелений напій, який замінює каву

Чай матча традиційно використовують в японській чайній церемонії, де його заварюють класичним способом. Попри тисячолітню історію, лише протягом останніх років матча став трендом у світових кав’ярнях, потіснивши каву, як здоровий альтернативний напій, пише the-village.

Що таке чай матча і звідки він?

Матча – це пудра молодого чайного листа, подрібненого на кам’яних жорнах. Справжній матча високої якості виробляють лише на плантаціях Японії. Перед збором врожаю, який відбувається наприкінці весни або на початку літа, чайні кущі рослини Сamellia Sinensis затінюють спеціальними навісами. Матча-чай містить у 137 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай, і в 70 разів більше, ніж апельсиновий сік. Це абсолютний рекорд серед усіх продуктів на планеті.

Як виготовляють чай матча?

Після збору врожаю чайне листя обробляють парою, сушать, прибирають стебла і прожилки, а потім перемелюють у дрібний порошок – таким чином отримують чай матча. Особливими також є умови зберігання і транспортування. Чай ​​матча повинен бути герметично упакований, захищений від світла, перебувати в прохолодному місці. Тому доставляти матча з Японії до України правильно лише літаком.

Навіщо пити чай матча?

Матча бадьорить не гірше, ніж кава, але впливає на організм більш м’яко і тривало. Випивши чашку матча, ви не відчуєте прискореного серцебиття, пітливості – всіх тих ефектів, які трапляються після випитої чашки кави. Натомість ви отримаєте підвищену працездатність, можливість тримати фокус на потрібному завданні тривалий час, позитивний фоновий стан.

Що потрібно для того, щоб приготувати матча?

Чай матча готують у традиційному посуді, для цього знадобляться: керамічна чаша, бамбуковий вінчик, бамбукова мірна ложечка і сам чай матча, який має зелений колір і свіжий запах молодого чайного листа.

Матча  можна приготувати в будь-яких умовах – удома, в офісі, в гостях і навіть у подорожі. Все, що вам потрібно – це набір необхідного посуду, чиста м’яка вода, підігріта до 80 градусів, і сам чай матча.

Як приготувати матча?

Прогріти чашу гарячою водою і розмочити вінчик протягом 10-15 сек. Чашу витерти насухо.

За допомогою бамбукової мірної ложечки відміряти й всипати в чашу 2 г матча, залити в чашу 60-80 мл гарячої води, нагрітої до температури не вище 70-80 градусів.

Зигзагоподібними швидкими рухами збити матча до однорідності і стійкої піни на поверхні рідини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень