5 лайфхаків, як перелаштувати дитину прокидатися рано в школу

Направду, невідомо кому важче прокидатися – дітям чи їхнім батькам

ФОТО з мережі

Пощастило, якщо вас це не стосується. Але у більшості сімей з ранковим будильником прокидаються усі. І починається галас про пошуки речей і ранкові збори. Але хай краще так, тільки б знову не онлайн. 

На сьогодні психологи уже розробили корисні лайфхаки спеціально для тих, хто після відпустки або канікул мусить вертатися до звичайного режиму. 

1. Правило 15 хвилин

Застосовувати цей лайфхак треба вже. Сенс у тому, аби привчитися прокидатися за «шкільним» будильником поступово. Тобто якщо влітку діти прокидаються близько 9:00 – 10:00, то щодня необхідно переводити будильник на 15 хвилин раніше. Аби звучав він о 9:45 (або 8:45), і далі щодня на 15 хвилин раніше. 

Тобто ще за тиждень до школи ситуацію з ранковим прокиданням можна суттєво покращити. 

Поступова акліматизація - це доволі гуманний підхід до молодого організму, аніж дати можливість ніжитися у ліжку до останнього. Так можна позбутися важкого недосипу, до якого додасться ще й стрес від перших днів навчання. 

2. Полюбити свій будильник

Як правило, стандартна мелодія будильників – жахлива. Погодьтеся, бували ситуації, коли пальцем змахуєш будильник на смартфоні й спиш спокійно далі.  

Спитайте у дитини, яка музика їй подобається – і встановіть одну з таких мелодій на будильник. Краще починати день з чогось справді приємного. Ні. зрозуміло, що за кілька тижнів будь-яка улюблена пісня зранку може викликати оскому. Тому просто через якийсь час – оновіть мелодію знову. 

3. Біле світло 

Нещодавно науковці з'ясували, що після того, як прокинешся, дуже корисно подивитися на яскраве сонячне світло. Та що робити, як попереду геть не сонячні дні? Доведеться його замінити на світло лампи білого спектра. У такому випадку в організмі виробляють гормони, необхідні для здоров’я та бадьорості у першій половині дня. Така процедура налагоджує ритми, які допомагають потому нам краще засинати ввечері.     

Отож, після будильника – ведемо дитину до вікна й дивимося на сонце або вмикаємо біле світло. 

4. Щось приємне і смачненьке до сніданку 

Прокинутися – це теж вчинок! І треба отримати щось приємне, якийсь бонус. Наприклад щось смачненьке з улюблених продуктів дитини. Цукерочка – але тільки після основної їжі. Або якийсь чудернацько-гарний сніданок (малі – ще ті естети насправді!). 

ФОТО istock

5. На жаль, ніяких вихідних

І це скоріше не лайфхак – а сувора реальність. Привчитися прокидатися зранку можна тільки якщо це відбуватиметься щодня. І «відіспатися у вихідні» тут не працює.  Але є й хороші новини – після пів року невпинної практики, у вихідні уже цілком можна робити собі – вихідні у вихідні. До цього часу звичка сформується повністю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень