5 історичних фільмів, які допоможуть дізнатися більше про минуле (ВІДЕО)

Ці фільми перенесуть вас в минуле

Історичні фільми – це те, що має кожна людина має подивитися хоча б раз. Переглядом таких стрічок ми можемо краще дізнатися, що відбувалося у минулому та запам’ятати важливу інформацію. Радісні та сумні періоди історії документують роками.

Поводир 

Події фільму розгортаються в Україні 30-х років. Майкл Шемрок – інженер з Америки, бере з собою сина та їде до Харкова.

У місті він хоче поширити соціалізм. Під час поїздки чоловік зустрічає акторку Ольгу Ливицьку, в яку й закохується.

Раптом Майкл трагічно помирає, а його сина допомагає врятувати сліпий кобзар. Так маленький хлопчик змушений стати поводирем. У подорожах вони спостерігають за непростою історією України.

Список Шиндлера 

У фільмі показаний початок Другої світової війни. Німецький бізнесмен Оскар Шиндлер зміг зберегти життя багатьом євреям завдяки своїм вдалим рішенням.

Одного разу він вирішує відправитися до Кракова, щоб запустити виробництво. Нацисти ж не дають польським євреям розвивати власний бізнес.

Гроші у справу Шиндлера вкладають багаті євреї, а на роботу він бере тих, кого відправляють в гетто.

Гамбіт Королеви 

Головна героїня фільму – аристократка з Англії Катерина Парр. Вона стала останньою дружиною короля Генріха VIII, однак їхнє життя не таке безхмарне, як би хотілося.

Річ у тім, що монарх наказав стратити своїх двох попередніх коханих. Генріх страждає на параною, тому в будь-який момент може зашкодити й Катерині. Жінка не хоче втрачати владу та вплив, тому намагається робити все, щоб не померти.

Оппенгеймер 

Під час найактивнішого періоду Другої світової війни фізик-теоретик Роберт Оппенгеймер починає керувати Манхеттенським проєктом. Таку роботу йому доручив американський полковник Леслі Гровс.

Країна розвиває власні технології, щоб не дати нацистській Німеччині створити зброю масового знищення. Роберт працює над ядерною бомбою, яка дозволить здобути перемогу у війні. Попри це, Оппенгеймер вагається.

Гірки жнива 

У фільмі розповідається про художника Юру. Він з роду козаків, неймовірно талановитий, але не має хорошого життя. Річ у тім, що чоловікові з коханою жінкою доводиться миритися з жорсткими умовами, які створила радянська влада.

Згодом знайомі та родичі помирають від штучного голоду, а інші страждають від сталінських репресій. Тепер Юра прагне врятувати близьких та Україну, тому розповідає світові про Голодомор.

Джерело: 24 Кіно

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень