4 мільйони гривень штрафів і 50 тисяч викликів: патрульні розповіли про рік своєї роботи

Та про стосунки з людьми

Патрульні поліцейські підрахували, скільки роботи вони виконали за рік своєї діяльності. Так, за час діяльності патрульної поліції молоді правоохоронці зафіксували 70 тисяч подій. Мається на увазі виклики на лінію 102 (500051) та порушення, виявлені самостійно (24266).

Серед них - 4,5 тисячі адміністративних правопорушень, понад три сотні грабежів, 3,5 тисячі звернень інформаційного характеру, майже 4 тисячі крадіжок, з яких 300 – це пограбування квартир та більше 400 – крадіжки з автомобілів.

Також протягом року поліцейські виписали штрафів на суму більше 4 млн гривень, понад 3 млн з яких порушники вже сплатили. В середньому, кажуть поліцейські, час прибуття екіпажу патрульної поліції становить 7 хвилин.

Зазначають, що за цей час стосунки з громадянами покращились, хоча кількість крадіжок, ДТП та випадків кермування автомобілем в нетверезому стані від цього не зменшується. Частина мешканців міста при першому виписаному штрафі скаржаться, що поліцейські з часом зіпсувались, розповідає керівник патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук:

Є ряд людей, які кажуть: ми так підтримуємо патрульну поліцію, всі молодці. Як тільки виносимо перший штраф –починається: «Ми вам вірили, а ви нас зрадили!». Приходять і скаржаться: «Ви вже не такі, як ви були, спаскудились». Зазначу, що патрульні одного разу виписали штраф моєму брату і нічого страшного в цьому не було. Він заплатив, я йому потім сказав, щоб він більше такого не робив.

Також за час свого існування з патрульної поліції звільнили трьох недобросовісних «копів» і частина колективу пішла з особистих причин. Правоохоронці зазначають, що скоро в патрульну поліцію оголосять новий набір. Чим більше вони приймуть у свої лави нових працівників, тим краще, зазначив Сергій Мерчук. Тоді правоохоронці зможуть слідкувати за більшою кількістю вулиці та навіть контролювати стихійні ринки.

Окрім цього, «копи» працюють з комунальними службами, чия робота так чи інакше пов’язана зі станом доріг – це міськШЕУ, Облавтодор, Облводоканал і регулярно звертаються до них з проханням відремонтувати проблемні ділянки дороги. Місяць тому поліцейські провели з ними зустріч, щоб узгодити свою співпрацю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень