4 листопада — День ікони Казанської Богоматері: звичаї, заборони та прикмети

4 листопада відзначають день вшанування ікони Казанської Божої Матері

Казанську ікону Богоматері вважали чудотворною. Цю ікону давали людям після Таїнства Хрещення. Її дарували молодятам при вінчанні. Її ж вішали над ліжечком дитини, як оберіг.

До Казанського образу Божої Матері зверталися з молитвою, коли просили зцілення від хвороб, до неї зводили молитви, коли боялися раптової смерті. Вирушаючи у мандри, із собою мандрівники брали цей образ.

Казанський образ Божої Матері вважали покровителем дітей та жінок. День Казанської ікони Божої Матері православні відзначають двічі на рік: влітку – 21 липня і восени 4 листопада. 

Одна з головних народних прикмет 4 листопада пов'язана зі створенням сім'ї. Вважали, що зіграти весілля в такий день — хороший знак і велика удача. Люди вірили, що новоспеченого подружжя чекає щасливе спільне життя. Їх союз буде міцним і довгим.

Що не можна робити 4 листопада

Наші предки стверджували, що в цей день не можна займатися фізичною працею. Відпочити слід від прання, прибирання та інших домашніх справ.

Прапрадіди вірили, що в День Казанської Ікони Богоматері потрібно утриматися і від поїздок. В іншому разі, повернення додому буде довгим.

У свято також категорично не можна сваритися і занурюватися в погані думки, брати або давати гроші в борг.

Народні прикмети на 4 листопада

  • Що Казанська покаже, те й зима скаже.
  • Ясний день обіцяє швидке похолодання.
  • Злива 4 листопада – дощ триватиме ще довго.
  • Ясний день на Казанську – до похолодання.
  • Туман вранці 4 листопада – буде відлига.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень