Десять речей, які не можна робити у домі, щоб не накликати бідність та негаразди

Що ж не варто робити у домі, згідно зі спостереженнями наших пращурів

Передавати речі через поріг

Наші пращури вірили, що поріг – це портал у потойбіччя. Через нього, згідно з прикметою, до будинку може проникнути енергія – як хороша, так і погана.

Вважали, що передача через поріг речей, а особливо грошей та їжі, може призвести до сварки між тими, хто це робить. Щоб уникнути конфлікту, важливо переступити через поріг хоча б однією ногою.

Сидіти на розі столу

Багато хто чув таку прикмету, що якщо сидіти на розі столу, то не вийдеш заміж. Наші предки вважали, що це дійсно обіцяє безшлюбність, але не назавжди, а на сім років.

Гострий кут асоціювався у наших предків із негативною енергетикою, та негативом, спрямованим на людину.

Ставити порожній посуд на стіл

Згідно з народними прикметами, на стіл не можна ставити порожній посуд, а особливо порожні пляшки.

Це обіцяє господарям будинку бідність.

Пояснення просте: якщо на столі порожній посуд, то він буде порожнім і в майбутньому, тобто в будинку не вистачатиме їжі.

Розсипати сіль

Розсипана сіль - провісник сварки. Пов'язано це з тим, що сіль колись була дуже дорогим продуктом, тому з нею намагалися поводитися дбайливо.

Змітати крихти рукою

Згідно з народними прикметами, змітати крихти зі столу рукою, а не ганчіркою чи губкою – провісник невдачі. Незаміжній дівчині, за однією з версій, це обіцяє безшлюбність, за іншою – лисого чоловіка. Сімейним людям подібна дія обіцяє сварки.

Виносити сміття увечері

Наші предки вважали, що сміття можна виносити лише до заходу Сонця, бажано – вранці. Виносити сміття ввечері, а тим більше, вночі – це поганий знак.

Пояснювалося це просто: по-перше, добрі господарі встигали навести порядок удень, по-друге, невідомо, що намагалися приховати ті, хто позбавлявся сміття під покровом ночі.

Повертатись, якщо щось забув

Повертатися – погана прикмета: мабуть, цей вираз чув кожен. Якщо забув щось вдома і повертаєшся, потрібно подивитися у дзеркало та посміхнутися.

Одне з містичних пояснень говорить, що повертаючись, людина залишає вдома свого ангела-охоронця і без захисту ризикує потрапити в халепу.

Ще одне пояснення пов'язане з тим, що людина зайвий раз позапланово переступає поріг у зворотному напрямку, а це означає, що непокоїть духів, порушує енергію шляху.

Викидати хліб

Народна прикмета свідчить, що на тих, хто викидає хліб, чекають невдачі і бідність. Пояснення також просте: раніше хліб був не у всіх, і виготовити його вартувало великої праці.

Якщо хліб зіпсувався, можна використовувати його як корм для птахів або безпритульних тварин.

Мити підлогу після гостей

Вважали, що підлогу потрібно мити перед приходом гостей – не лише з міркувань гігієни, а й із забобонів. Предки вірили, що прибирання після відходу гостей може спричинити на них неприємності.

Можна було починати мити підлогу тільки після повідомлень про те, що гості благополучно дісталися додому, навіть якщо для цього був потрібен не один день.

Доїдати за іншими

Згідно з народною прикметою, якщо дати іншій людині доїсти свою їжу, то віддаси їй свою силу та щастя. А людина, яка допиває за вами напій, зможе дізнатися більше про вас, ніж ви хочете.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень