30 тисяч кубів агіасми сьогодні тектимуть з кранів рівнян (ФОТОРЕПОРТАЖ)

За повір’ям, вона зцілює

З кранів рівнян сьогодні тектиме агіасма. У перекладі на грецьку це означає «свячена вода». Вже традиційно у рамках святкування Водохреща на Горбаківському водозаборі освячують питну воду. Цього року це робиться вже вдесяте, розповідає в.о. головного інженера «Рівнеобводоканалу» Віктор Єфімов:

На підприємстві склалася така традиція, що ми тут на Горбаківському водозаборі освячуємо воду вже більше десяти років поспіль. На сьогодні водозабір дає більше 30 тисяч м3 води, і вся вона освячена потрапить в оселі рівнян.

Резервуари освятив БЛАГОЧИННИЙ ЦЕРКОВ ГОЩАНСЬКОГО РАЙОНУ ПРОТОІЄРЕЙ Михаїл:

У цей день, день Святого Богоявлення, Ісус Христос освятився в річці Іордані та надав воді силу для нашого очищення. Ми в цей день освячуємо воду, яка стає святинею. Грецькою вона називається агіасма, що означає – велика святиня. За повір’ям, вона зцілює.

Щоразу за освяченням питної води спостерігають місцеві мешканці та працівники водозабору. Після освячення гості зазвичай набирають агіасми для себе зі спеціальних посудин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: Водохреще
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень