На Водохреще Рівним пройдуть янголи, діви Марії та царі Іроди

Вони рухатимуться центральною вулицею міста – Соборною

У місті вперше відбудеться вертепна хода. Учасники щорічного міського фестивалю вуличних вертепів, які складаються з учителів, школярів та їхніх батьків, пройдуть з колядками і щедрівками від головного корпусу Національного університету водного господарства і природокористування до майдану Незалежності.

Розповідає ініціатор вертепної ходи, заступник міського голови Рівного Галина Кульчиньска:

19 січня – завершальний день різдвяних свят, останній день, коли звучать колядки, щедрівки. В Рівному він пройде трішки інакше, ніж зазвичай.

 

З 10 години центральна частина міста буде перекрита на півгодини для того, щоб центральною вулицею Рівного пройшла вертепна хода. Це понад 40 колективів вертепних, понад 1000 колядників і щедрувальників.

За словами Галини Кульчинської, учасники вертепної ходи зберуться на майдані Незалежності. І тут вони всі разом заспівають найвідомішу колядку «Нова радість стала». Це для міста буде унікальна подія, коли така велика кількість людей колядуватиме одночасно. Далі впродовж дня на майдані Незалежності кожен колектив буде показувати свою вертепну програму.

Навіщо місту фестиваль вуличних вертепів та хода його учасників, Галина Кульчинська пояснює так:

У цьому велика духовна місія. Ми таким чином щороку іншій віковій категорії дітей пропагуємо наші українські народні традиції. Вони разом з учителями і батьками вчать нові щедрівки та колядки, вони проходять через вертепний формат. А це - певною мірою театралізовано-карнавальне дійство. Там треба перевдягатися, робити інсценування. Це страшенно подобається дітям.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень