Про незмитий гріх свинства або Безкультурне купання на Водохреще у Рівному

Пляшки і папірці позалишали після себе рівняни на березі Басівкутської водойми після занурення в ополонку на Водохреще у Рівному

Отак насмітили рівняни, які прийшли змити гріхи на Водохреще

Про такі наслідки "змивання гріхів" у соцмережі Фейсбук повідомив рівненський шоумен і тамада Руслан Алексіюк і виклав відповідні фото:

Щоб з’ясувати, чи були на період масового купання встановлені на березі смітники, біотуалети, як зазвичай під час масових заходів, ми звернулися до заступника міського голови Рівного Олексія Хмилецького. І ось, що він розповів:

За даними, які в мене є, захід ні управління культури, ні інші управління не проводили. Заявок на роботу житлово-комунальних підприємств не було. З джерел інформаційних, ніби захід там проводив депутат Курсик.

Відповідно, за словами Хмилецького, Курсик мав і звернутися заздалегідь до влади міста, щоб забезпечити у цьому місці на період масового заходу встановлення смітників та біотуалетів.

Депутат міськради Рівного Олександр Курсик, у свою чергу, пояснив:

Я дивився ці фото Алексіюка, то це не в тому місці, де я організовував купання, залишили сміття. Це там, де Алексіюк щоденно плаває. Це місце купання рівненських моржів біля човникової станції на солдатському пляжі, ззаду за магазином «Хортиця». Алексіюк казав, що був здивований, що у тому місці був наплив «гастролерів», які щодня, зазвичай, не купаються. Вони прийшли, занурилися, насмітили і пішли. Ще й випивали. 

Депутат не приховує, що смітили і в місці, де він оргнізовував масове купання разом з басівкутською Свято-Троїцькою церквою та місцевими підприємцями:

У нас, щоправда, після купання теж був бардак. Не буду це приховувати. Бо люди трохи й понапивалися. Але ми максимально намагалися все прибрати. Хмилецький просто може не знає, що і комунальники тут були, бо я звертався безпосередньо до виконавців – міського шляхо-експлуатаційного управління, а не до керівництва міста. І керівник ШЕУ Віктор Климук тут був. І про трактор ШЕУ Хмилецький, думаю, теж не знає. А він нам сніг розчищав перед купанням.  

Олександр Курсик

Олександр Курсик каже, що ставив у місці купання смітники, закуповував сміттєві пакети. Адже поїв усіх безкоштовно гарячим чаєм і годував рибною юшкою і 1300 паперових скляночок, у які наливав усе це, десь мали викинути. А ось на питання, чи було після купання прибране сміття з берега відповідає так:

Сміття, думаю, що позабирали ті, хто були в наметі біля рятувальників. Далі стояли козаки. Біля них два пакети зі скляночками паперовими, які я безкоштовно роздавав, вони теж це сміття забрали.

Що стосується біотуалетів, то їх під час масового купання не було на березі. Бо, каже Курсик, "ще до такого не дійшли". Тож справляти нужду потрібно було по кущах чи проситися у двір до басівкутців. Але депутат запевняє:

Переважно всі приїжджали на авто. Скупнулися, сіли в авто і поїхали. Я мало бачив людей, які там півдня тусувалися. Бо ж холодно було.

Біотуалетів під час купання не було

На підтвердження того, що берег після купання таки був прибраний, Олександр Курсик вислав фото:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Водохреще
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень