28 липня - День Володимира: що не можна робити у це свято

28 липня православні християни відзначають день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира і День Хрещення Русі

Зазвичай цього дня вітають усіх Володимирів з іменинами. Також прийнято молитися іконі святого Володимира, яку можна зустріти у будь-якому храмі. 

Образ Володимира шанують здавна шанують як правоохоронці, так і військові. Крім того, моляться перед іконою й люди зі слабким зором або важкохворі, оскільки є вірування, що князь був дуже хворим і практично осліп, але після свого хрещення переміг цю недугу.

Зазвичай перед іконою святому рівноапостольному князю Володимиру моляться:

– про позбавлення від зовнішніх ворогів,

– про зміцнення у вірі,

– про припинення внутрішніх чвар.


Згідно з народним календарем, 28 липня наступала середина літа. Жінки відзначали день Матінки Уліти і їм належало добре відпочити.

У поле і зовсім не варто було виходити 28 липня, оскільки вважали, що там розгулює нечиста сила. Говорили, що жнива 28 липня – це не до добра.

Що не можна робити 28 липня

День Хрещення Русі - дуже велике свято, тому церква не рекомендує займатися важкою фізичною працею і домашніми клопотами. Зокрема, заборонено влаштовувати генеральне прибирання, велике прання і готування, а також працювати на городі. Можна займатися тільки тими домашніми справами, без яких не обійтися - наприклад, приготувати їжу і помити посуд.

Вкрай не бажано в цей день свариться, ображатися і ображати інших, заздрити, злитися і проявляти інші негативні емоції. Постарайтеся провести цей день у святковому настрої.

Церква закликає утримуватися від гучних застіль, переїдання і зловживання алкоголем.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень