28 липня - День Володимира: що не можна робити у це свято

28 липня православні християни відзначають день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира і День Хрещення Русі

Зазвичай цього дня вітають усіх Володимирів з іменинами. Також прийнято молитися іконі святого Володимира, яку можна зустріти у будь-якому храмі. 

Образ Володимира шанують здавна шанують як правоохоронці, так і військові. Крім того, моляться перед іконою й люди зі слабким зором або важкохворі, оскільки є вірування, що князь був дуже хворим і практично осліп, але після свого хрещення переміг цю недугу.

Зазвичай перед іконою святому рівноапостольному князю Володимиру моляться:

– про позбавлення від зовнішніх ворогів,

– про зміцнення у вірі,

– про припинення внутрішніх чвар.


Згідно з народним календарем, 28 липня наступала середина літа. Жінки відзначали день Матінки Уліти і їм належало добре відпочити.

У поле і зовсім не варто було виходити 28 липня, оскільки вважали, що там розгулює нечиста сила. Говорили, що жнива 28 липня – це не до добра.

Що не можна робити 28 липня

День Хрещення Русі - дуже велике свято, тому церква не рекомендує займатися важкою фізичною працею і домашніми клопотами. Зокрема, заборонено влаштовувати генеральне прибирання, велике прання і готування, а також працювати на городі. Можна займатися тільки тими домашніми справами, без яких не обійтися - наприклад, приготувати їжу і помити посуд.

Вкрай не бажано в цей день свариться, ображатися і ображати інших, заздрити, злитися і проявляти інші негативні емоції. Постарайтеся провести цей день у святковому настрої.

Церква закликає утримуватися від гучних застіль, переїдання і зловживання алкоголем.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень