Чому 27 липня наші предки не виходили з дому: народні прикмети

27 липня - День Стефана чудотворця

Вважається, що з 27 липня поступово настає осінь. Тим більше, що день видавався похмурим і дощовим - нерідко піднімався сильний вітер, починалися грози.

Стародавні повір'я говорили про те, що 27 липня на світ виходить нечиста сила у вигляді блискавки, яку дуже боялися і намагалися без особливої потреби не залишати свої будинки під час грози. 

Була поширена прикмета, згідно з якою саме 27 липня потрібно обов'язково задобрити Польового - духа, який живе у полі. Це необхідно для того, щоб він захищав посіви від негоди.

Для цього 27 липня готували горщик каші, який залишали біля останньої смуги жнив.

Головною небезпекою того часу були блискавки, від яких люди часто гинули. Однак все-таки з часом помітили, що в одні дерева блискавки б'ють набагато частіше, ніж в інші.

Згодом зрозуміли, що не варто перебувати в грозу під сосною, ялиною, дубом, березою - їх коріння сягає глибоко в землю і виконує роль своєрідних «антен»-провідників блискавки.

А ось невисокий чагарник вважали найкращим притулком. Під час грози, тим не менш, намагалися читати спеціальні замовляння. 

Народні прикмети на 27 липня

Чайки плавають у водоймах - погода буде гарна

Якщо Польового нагодувати кашею - він захистить посіви від негоди

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень