Чому 28 березня не можна відмовляти у допомозі: народні прикмети

Православна церква в цей день вшановує святого Олександра

28 березня в народі ще назвали Лісове доглядання. Це свято присвячене вшануванню лісу, який селян годував і поїв, давав ягоди, гриби, м’ясо, цілющі трави і корисні коріння. Також ліс давав матеріали для будівництва будинків, виготовлення інструментом і кухонного начиння.

З давніх-давен ліс сприймався як жива істота. Наші предки вірили, що в ньому живе безліч загадкових мешканців, одні з них привітні до людини, інші – налаштовані вороже.

У Олександрів день ходили в ліс, дякували йому за дари та просили прощення за втручання.У цей день знахарі знімали пристріт та лікували хвороби голови. Це також був чудовий час для виготовлення амулетів.

Наші предки вірили, що 28 березня потрібно до самого заходу сонця носити шпильку на одязі, але щоб її не бачили оточуючі. Це допоможе уникнути пристріту.

Що не можна робити 28 березня

Вважають, що цього дня не можна відмовляти, якщо у вас попросять допомоги. Відмова притягне нещастя, вірили наші предки.

Не варто брати і давати гроші в борг. Вважається, що всі фінансові махінації, здійснені в цей день, приведуть до втрат, заповнити які буде важко.

Не варто 28 березня починати нові проєкти та приступати до складних справ. В іншому разі все піде не за планом. І якщо навіть вдасться врятувати ситуацію, результат виявиться не таким, як очікувалося.

За повір’ями, у Олександрів день не можна мити голову. В іншому випадку чекає розлука з кимось із родичів.

Народні прикмети на 28 березня

Приліт чайок – до весняного тепла.

Чайки в воді купаються – до дощу.

Граки на свої старі гнізда летять – до теплої весни.

Журавлі летять низько, швидко і мовчки – до негоди.

Горобці цвірінькають – до теплого і сонячного дня.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень