26 лютого прибирають в домі та згадують померлих: народні прикмети

26 лютого - День Мартина та Світлани

Святого Мартина шанували як покровителя сім'ї та приборкувача грішних пристрастей. Також 26 лютого православні християни вшановують преподобну Фотинію (Світлану). За народним календарем дата отримала назву день Світлани

У День Мартина було прийнято наводити лад у домі. За повір'ям, того, хто не полінується в це свято, чекає удача й успіх у всіх подальших справах.

26 лютого було прийнято кликати зірки, щоб від їхнього сяйва очі стали краще бачити. Також у цей день згадували померлих родичів.  

26 лютого небажано було з'ясовувати стосунки - до згоди все одно не прийти, а посваритися можна було легко. Також небажано було приймати поспішних рішень. Не рекомендувалося в цей день прясти, вишивати, шити чи в'язати. Добре було зайнятися плануванням фінансових питань.

Народні прикмети на 26 лютого

Поспостерігайте за собаками. Якщо вони носом у сніг зариваються, значить, чекайте похолодання; по землі катаються - буде сильний вітер.

Якщо 26 лютого суха і морозна погода, значить, майбутнє літо буде дуже спекотним.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень