2,5 тонни бурштину, вилученого на Рівненщині, передано в дохід держави

Справа тягнеться вже майже два роки

Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеною угодою про визнання винуватості стосовно жителя області, який вчинив злочини, передбачені ст.198, ч.2 ст.28, ч.2 ст.240 КК України (придбання та збут каміння бурштину, завідомо здобутого злочинним шляхом, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Досудовим та судовим слідством доведено, що чоловік займався незаконним видобуванням бурштину та скупкою цього каміння з метою подальшого збуту. Під час санкціонованого обшуку його автомобіля у м.Рівне правоохоронці виявили та вилучили найбільшу партію бурштину-сирцю, що коли-небудь вилучалася, а саме - 2 556 кг, вартість якого згідно висновку гемологічної експертизи становить майже 3,7 млн грн. ( ред. - ці події відбувалися ще влітку 2015 року)

Згідно з вироком Рівненського міського суду винну особу притягнуто до кримінальної відповідальності та прийнято рішення про звернення вилученого бурштину в дохід держави.   

У подальшому прокуратура з’ясувала, що судове рішення, яке набрало законної сили у травні 2016 року, виконано лише засудженим у частині призначеного покарання, а передачу речових доказів (бурштину) в дохід держави відповідними компетентними органами в установленому порядку не забезпечено. (ред. - тоді долю рекордної партії вилученого бурштину коментував нині затриманий заступник прокурора Андрій Боровик).

У зв’язку з цим прокуратура Рівненської області самостійно звернулася до відповідної державної установи м.Київ, у сховищі якої зберігався вилучений із незаконного обігу бурштин, із листом про необхідність невідкладного виконання вироку суду, долучивши необхідні офіційні документи.

Як результат – уповноваженою комісією цієї державної установи 03.03.2017 бурштин загальною вагою понад 2,5 тони вартістю 3,7 млн грн фактично передано у дохід держави та зараховано до Державного фонду дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння України.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень