Бурштинокопачі «підмивають» колії «Укрзалізниці» на Рівненщині (ФОТО)

Цього разу несанкціонований видобуток бурштину зафіксували на території Клесівського кар’єроуправління

Вчора там правоохоронці зіткнулись з опором більше сотні бурштинокопачів, - повідомляє прес-служба поліції у Рівненській області:

Поліцейські з’ясували, що на території Клесівського кар’єроуправління виявлено несанкціоновані земельні роботи на одній із під’їзних колій. На шляху правоохоронців до місця вчинення правопорушень під’їзд до урочища заблокували понад сто бурштинокопачів. Старателі поводилися зухвало та агресивно. Втім, через деякий час, спілкуючись з правопорушниками, поліцейські вгамували конфлікт. Тілесних ушкоджень нікому не завдано, зброя та спецзасоби не застосовувалися.

 

За попередньою інформацією, колію використовували у промислових цілях - для транспортування щебеню та іншої сировини.

Утім, вже понад рік вона не функціонує, оскільки офіційно видобувні роботи не проводяться, - кажуть у поліції.

Тим часом, про результати обстеження залізничної колії після пошкоджень розповіли в «Укрзалізниці». У відомстві кажуть, що у результаті дій зловмисників пошкоджено 300 метрів під’їзної колії до кар’єру – полотно промито водяними насосами через кожні 15-20 метрів:

 

Сторонні особи продовжують видобувати бурштин на території Клесівського кар’єру, що входить до сфери управління філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця». У результаті дій зловмисників уже пошкоджено 300 метрів під’їзної колії до кар’єру.

За оперативною інформацією Департаменту безпеки ПАТ «Укрзалізниця», станом на ранок 2 березня на місці інциденту перебуває понад 100 сторонніх осіб та працює 10 мотопомп. Триста метрів земляного полотна колії промито водяними насосами через кожні 15-20 метрів. Сам кар’єр не захоплено, він - під контролем залізниці.

Нагадаємо, торік, 10 березня, через незаконний видобуток бурштину на Рівненщині довелося припинити роботу найдовшій вузькоколійній залізниці у Європі - рівненській «кукушці».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень