Чому 25 жовтня боялись стуку у двері: народні прикмети

25 жовтня в церкві шанують пам’ять мучеників Прова, Тараха і Андроніка

У цей день з полудня до півночі спостерігали за зірками і по них ворожили про погоду і врожаї.

До зірок наші предки ставилися з великою пошаною. Вірили, що у кожної живої душі є свій ангел-охоронець.  Ангел з Божого терема прорубає собі нове віконце, сяде у нього і очей не зводить з довіреної йому людини.

Якщо людина вмирає, зачиняється віконницями вікно і падає з небесної висоти на землю його зірка. У того, хто побачить таку зірку і встигне загадати бажання, воно обов’язково збудеться.

«Хвостатими зірками» в народі називали комети. Вважали, що їх Бог насилає, щоб попередити людей: якщо не будуть жити з Природою в гармонії, то настане кінець світу.

У минулі часи вірили, що поява на небі комети пророкує важливі і нещасливі події – війну, епідемію, повінь, голод, неврожай.


Що не можна робити 25 жовтня

Не можна в цей понеділок сперечатися з начальством. Навіть якщо є що сказати, відкладіть свої заяви на інший день. 25 жовтня вважається поганим днем для компромісів.

Не рекомендується 25 жовтня приймати вдома гостей, особливо небажаних. В іншому разі можна впустити в своє життя біду. Так говорили в народі і ніколи в цей день не підходили до дверей з питанням: «Хто там?».

Не можна в цей понеділок говорити неправду, інакше є ризик поміняти свою долю в гіршу сторону.

Такі ж наслідки чекають і тих, хто 25 жовтня намагатиметься дізнатися своє майбутнє (за допомогою карт, кавової гущі та ін.). Прогадаєш, попереджали прадіди.

Вважали, що 25 жовтня не можна голосно сміятися, оскільки у цьому випадку людина могла накликати на себе нещастя.

За народними прикметами, у цей день не можна прати, білити, перини вибивати, квас ставити, свічки церковні для будинку купувати.

Народні прикмети на 25 жовтня:

  • Тьмяні зірки 25 жовтня – до тепла, а яскраві – до сильних морозів. Якщо зірки трохи мерехтять, то, швидше за все, найближчим часом піде сніг.
  • Багато зірок 25 жовтня – до доброго врожаю.
  • Вітер дме з Півночі – чекай похолодання, а з Півдня – буде тепло.
  • Поривчастий або слабкий вітер, який постійно змінює напрямок – за прикметами, дуже довго триматиметься похмура погода.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень